Спонсори:

ИСПАНОСВЯТ
Испания

Испанският език и култура в света

Общи проблеми на Латинска Америка

Аржентина
Боливия
Венесуела
Гватемала
Доминиканска република
Еквадор
Колумбия
Коста Рика
Куба
Мексико
Никарагуа
Панама
Парагвай
Перу
Пуерто Рико
Салвадор
Уругвай
Хондурас
Чили
Португалският език и култура в света
Португалия
Бразилия
В. "Сега", 13.10.2004

Музикална фиеста за празника на Испания

Къдринка Къдринова


Концерт от творби на испански композитори в камерната зала "България" ознаменува националния празник на Кралство Испания, който се отбелязва на 12 октомври - деня, в който каравелите на Колумб достигнали Америка. Цигуларят Жоан Еспина и пианистката Бланка Калво представиха съчинения на изявения съвременен автор на класическа музика Хосе Луис Турина, който също бе на концерта. Вчера пак той изнесе лекция в СУ "Кл. Охридски" за създаването на операта си "Дон Кихот в Барселона".
Музикантите, спечелили софийските меломани, бяха звездите и на приема, който вчера даде испанският посланик Хосе Анхел Лопес Хорин по повод националния празник. Министри, депутати, приятели на Испания също почетоха тържеството. То бе и последното преди окончателното отпътуване от България на посланик Лопес Хорин, чийто мандат изтече.
-----------------------

ХОСЕ ЛУИС ТУРИНА
Творческа биография


Роден в Мадрид 1952 год. Получава музикалното си образование в Барселона и Мадрид, както и в многобройни квалификационни курсове (Виласека- Салоу, Гранада, Сантиаго де Компостела), като основно се подготвя по следните дисциплини: пиано (Мануел Кара), цигулка (Ермес Криалес), клавесин (Хеновева Галвес), хармония (Хосе Олмедо), контрапункт и фуга (Франсиско Калес), диригенство (Енрике Гарсия Асенсио и Жак Бодмер) и композиция (Антон Гарсия Абрил, Роман Алис, Родолфо Халфтер и Кармело Бернаола). През 1979 год. спечелва стипендия на испанското Министерство на външните работи за да допълни подготовката си в Испанската академия по изкуствата в Рим. Там посещава часовете за допълнителна подготовка по композиция на Франко Донатони в Академия "Санта Чечилия".

През 1981 год. спечелва първа награда в Международния конкурс за композиция на Висшата музикална консерватория на Валенсия по повод на стогодишнината на оркестъра й, с произведението "ПРЕСЕЧНА ТОЧКА". През 1986 год. получава тV Международна премия "КРАЛИЦА СОФИЯ" на Фондацията "Ферер Салат" за произведението "ОКНОС" - музика за оркестър по поеми на Луис Сернуда.

Различни официални организации, като например Испанското национално радио, Министерството на културата, Испанското дружество за радиоразпространение, Националният оркестър на Испания, Кръгът по изкуствата на Мадрид, Седмиците на религиозната музика в Куенка, Есенният фестивал на Мадрид, Фестивалът за съвременна музика в Аликанте, Международните срещи за съвременна музика в Мец (Франция), Симфоничният оркестър на Тенерифе, Музикалния фестивал в Канариас, Отделът по културата към Общината на Мадрид, Фондация "Хуан Марч", Симфоничният оркестър на Испанското радио и телевизия, Университетът Колгейт в Ню Йорк, Павилионът на Общината на Мадрид за Експо'92, Фондацията на банка "Каха Мадрид", Музикална есен "Сориано", Седмици на камерната музика по време на музикалното лято в Сеговия, Симфоничният оркестър на Мадрид, Симфоничният оркестър на Галисия, Министерството на културата на Мексико, Петнадесет дни на музика в Сан Себастиан, както и много солисти и испански и чуждестранни музикални формации му възлагат написването на произведения.

Негови произведения участват в различни национални и международни конкурси, между които Седмици на религиозната музика в Куенка, Срещи на съвременната музика в Лисабон, Международният музикален фестивал в Ла Рошел, Срещи на камерната опера в Куенка, Приз Италия 1983, Международна трибуна на композиторите на ЮНЕСКО (Париж, 1984 год.), Фестивал на съвременната музика в Аликанте, Фестивал на музиката в Страсбург, Международния музикален фестивал в Барселона, Музикалния фестивал във Виченца (Италия), Есенния фестивал в Мадрид, Биеналето Мадрид- Бордо, Международни срещи на съвременната музика в Мец (Франция), Биеналето на музиката в Загреб, Международния фестивал за музика и балет в Гранада, Фестивала за испанска музика в Женева, Фестивала "Испания - Италия" в Рим (1991), Фестивала в Хавана, Музикалния фестивал в Канариас, Дните на съвременното изкуство в Опорто, ЕКСПО'92 в Севиля, Антология на съвременната испанска музика в Милано, Цикъл, посветен на 20-тото столетие на испанската музика на в театъра Алмейда (Лондон), Музикална есен "Сориано", Биенале на струнната музика в Мадрид и Международния музикален фестивал в Сантандер, както и Петнадесет дни музика в Сан Себастиан и др. През м. януари 1992 год. неговият "КОНЦЕРТ ЗА ЦИГУЛКА И ОРКЕСТЪР" е част от програмата по случай откриването на честванията за Мадрид като европейска столица на културата.

От 1981 до 1985 год. преподава хармония, контрапункт и композиция в Професионалната музикална консерватория в Куенка, където изпълнява длъжността секретар, а по-късно и директор на това учебно заведение. От 1985 год. е преподавател по хармония във Висшата музикална консерватория, а от 1992 год.- в Професионалната музикална консерватория "Артуро Сория", които се намират в Мадрид. От 1991 до 1993 год. ръководи Катедрата по хармония и кнотрапункт във Висшето музикално училище "КРАЛИЦА СОФИЯ", на Фондация "Исаак Албенис". През м. септември 1990 год. преподава в курса по композиция и анализ в рамките на Международния музикален фестивал в Аликанте, а през октомври 1991 год. заедно с Кристобал Халфтер води курс по съвременна опера във Висшата музикална консерватория в Сарагоса.

През 1986 год. е избран за Член- кореспондент на Кралската академия за изкуства "Света Изабел Унгарска" на Севиля, а през 1997 год.- на Кралската академия за изкуства в Гранада.

От 1989 до 1992 год. е поканен в различни университети в САЩ (университета "Колгейт", университета в Онеанта, университета "Конуел", Колеж "Хънтър" в Ню Йорк), където изнася редица лекции и концерти, посветени на съвременната испанска музика, като през м. септември 1992 се състои дебютът на произведението му "ТРИ СОНЕТА", композирано по поръчение на университета "Колгейт" (Хамилтън, Ню Йорк). През 1996 год. е поканен от Испанското консулство в Ню Йорк и от Общото дружество на авторите и издателите за да проведе майсторски класове в Манхатънското музикално училище в Ню Йорк.

През 1995 год. Кръгът за изкуства на Мадрид и Отдела за образование и култура на Община Мадрид му възлага да композира сценично-музикалното произведение "ВОДНА БРАЗДА", изпълнено за пръв път на тържественото откриване на Залата за спектакли на Кръга за изкуства, състояло се през м. септември 1996 год.

От 1993 до 1996 год. е технически съветник към Отдела за музика и сценични изкуства към Главната поддирекция за артистично майсторство към Министерството на образованието и науката, с цел да участва в разработването на нормативната база за реформиране на преподаването на музика, балет и драматични изкуства в средните училища. През м. октомври 1998 год. отново изпълнява същата длъжност, но през 2001 год. заема длъжността художествен директор на Националния младежки оркестър, който ръководи и до днес.

През м. ноември 1996 год. е удостоен с Националната награда за музика на Министерството на образованието и културата. От м. октомври 2001 год. е член на Съвета по музика към Националния институт за сценични изкуства и музика.

През м. октомври 2000 год. се състои премиерата на операта "Дон Кихот в Барселона", по либрето на Хусто Наваро, режисура на Фула делс Баус и сценография на Енрик Миралес, в Театър "Лицеум" в Барселона, която наскоро бе записана на DVD с цел разпространение в търговската мрежа и през м. май 2001 год. получава ХтV награда на списание "CD компакт" за най-добър DVD запис на оперно произведение. През м. ноември 2001 год. получава наградата "Даниел Монторио" на Националното дружество за сценични изкуства за най-добра партитура за лирично произведение, чиято премиера се е състояла през м. 2000 год. в Испания.

През м. март 2001 год. Токийският "Стринг Квартет" изпълнява за пръв път в камерната зала на Националния аудиториум за музика, произведението за струнен квартет "Клемисос и Сусталос", която композира по поръчка на този квартет.

През м. май 2003 год. Университетът в Севиля и Централният театър му посвещават годишното издание на "Концерт по меню", на който се състои премиерата на версията за сопрано на Четирите сонета на Шекспир и окончателният аранжимент на произведението "Окнос" (Музика за оркестър по поеми на Луис Сернуда).

Най-скорошното му произведение (2004 год.) е предназначено за струнен квартет и се нарича "Седемте последни слова на Исус Христос на кръста" и е композирано по поръчка на Фондацията на банка "Каха Мадрид" за цикъла "Хайдн в Кадис", където е изпълнено дебютно от квартет "Бродски".


Жоан Еспина, цигулка

Роден в Молеруса (Лерида) през 1977 год. Започва да изучава музика на 5 години. През 1993 год. продължава обучението си във Висшата консерватория в Барселона при Агустин Леон Ара. Получава почетна награда по солфеж и възпоменателен диплом за цигулка- основно и средно ниво. През 1998 год. завършва висшето си образование по специалността Камерна музика и цигулка с отлични оценки и единодушно му се присъжда почетната награда за цигулка- висше ниво. Между 1999 и 2002 год. разширява познанията си по цигулково майсторство при Хосе Луис Гарсия Асенсио и Висенте Уерта, и по камерна музика при Антонело Фарули и Марта Гулияс във Висшата музикална школа "Кралица София" в Мадрид. В момента усъвършенства уменията си в областта на цигулковото майсторство в Мадрид.

През 1990 год. печели втора награда, категория А, на конкурса "Херман Кларет" за струнна и камерна музика, на който обаче не е присъдена първа награда. През 1997 год. получава наградата "Андрес Сеговия - Хосе Мигел Руис Моралес". През 1998 год. печели конкурсите за камерна музика "Сан Жоан де Вилаторада и Кастелтеркол" (Барселона) и трета награда на конкерса "Монтсерат Алаведра". Пред 1999 год. печери трета награда на конкурса "Градът на Манреса" щ първа награда на конкурса "Жоан Масия".

От 1992 год. е стипендиант на Областната управа на Лерида, а през 1999 год. - на Фондация "Агусти Педро и Понс". През 2001 и 2002 год. е стипендиант на дружество "Млади музиканти", Мадрид.

Участва в различни конкурси и майсторски класове, където работи под ръководството на такива известни музиканти като Маурисио Фукс, Виктор Мартин, Вадим Репин, Херман Креберс, Николас Чумаченко, Хато Бейерл, Райнер Шмид, Валтер Левин и Салвадор Дуран.

Свирил е с многобройни оркестри като първа цигулка или в солови изпълнения в Испания и Германия. Изнасял е многобройни музикални рецитали и концерти камерна музика в цяла Испания заедно с някои музикални формации, като например трио "Магнус", дуо "Пабло Сарасате" и др. Правил е записи за Каталония Музика и Испанското Национално Радио (Радио "Класика"), Испанската телевизия и Телевизия 5.

През 1998 год. дебютира в Двореца на музиката в Каталония, където изпълнява Концертираща симфония за цигулка, виола и оркестър на Моцарт, съвместно с Националния камерен оркестър на Андора.

Между 1995 и 19999 год. е член на Националния младежки оркестър на Испания като първа цигулка и заедно с този оркестър изпълнява през 2000 год, но вече като солист "Двоен концерт за цигулка, виолончело и оркестър" на Брамс. През 2001 год. под диригенството на Хесус Лопес Кобос изпълнява "Троен концерт за цигулка, виолончело, пиано и оркестър" на Бетовен в Националната концертна зала в Мадрид. През 1999 год. се включва в Младежкия оркестър на Европейския съюз под диригенството на Сър Колин Дейвис и Бърнард Хайтинк.ФАБИАН ПАНИСЕЛЬО
Композитор и диригент


Фабиан Панисельо е роден Буенос Айрес през 1963 год. Изучава инструментално майсторство при М. Козачов и Т. Тихауер; композиция при Франсиско Крьопфл и Хулио Виера и допълва подготовката си при Богуслав Шефер и Луис де Пабло; диригентско майсторство учи при Петер Йотвош и Золтан Наги. Допълва знанията си чрез различни курсове, водени от Елиът Картър, Франко Донатони и Брайян Фърнихау. През 1989 год. заминава за Австрия като стипендиант, за да завърши академичната си подготовка в Моцартеума в Залцбург със степен Магистър по изкуствата. Като признание за достигнатото високо артистично ниво получава специална награда лично от Министъра на културата на Австрия.

Носител е на различни премии и отличия: на Националния фонд на изкуствата (Буенос Айрес, 1988); Валентино Бучи (Рим, 1991); Наградата на град Залцбург "Моцартово наследство" (Залцбург, 1991); на Международния конкурс в Мурсия (Мурсия, 1993); Почетната награда (Виена, 1993); наградата на Триест (Триест, 1993); Конкурсът "Издания" (Буенос Айрес, 1995).

Фабиан Панисельо участва като композитор и диригент във фестивали в Германия, Аржентина, Австрия, Белгия, Испания, Холандия, Франция, Венецуела, Израел, Италия и Русия. Дирижира Австрийския оркестър за музика (Залцбург),ансамбъл "Варианти" (Щутгард); духов оркестър "Отворена музика" (Бергамо), оркестъра на университета "Сан Хуан" и оркестър "Нова музика" (Брюксел), както този на "Съвременни израелски изпълнители" (Йерусалим). Бил е помощник диригент на Оркестъра и хоровете на Радиото на Вестфалия (Кьолн), както и помощник директор на Петер Йотвош и Лучано Берио. Той е един от диригентите в дебютното изпълнение на 5-та част, наречена "Високи времена" от цикъла "Светлина" на композитора Карлхайнц Щокхаузен. Прави многобройни записи за звукозаписни компании в Белгия, Аржентина и Германия. Специално упоменаване заслужават записите на компакт- дискове за компания Кол Леньо (Col Legno) в Мюнхен, като един от тях съдържа и собствените му произведения. Издава свои композиции чрез "Нуове Страдивариус" в Милано.

Фабиан Панисельо е академичен директор на Висшето училище за музика "Кралица София" и диригент на "Плурален ансамбъл", но същевременно се занимава и с композиране.

БЛАНКА КАЛВО, пиано

Родена в Леон и там започва да учи в Професионалната музикална консерватория. Продължава подготовката си в Професионалната музикална консерватория във Валядолид и във Висшата кралска консерватория за музика в Мадрид, където получава отлични оценки.

Специализира под ръководството на Чики Мартин, като участва в голям брой международни курсове по музика в Сантяго де Компостела, Гранада и др., а по-късно разширява познанията си под ръководството на Рикардо Рекехо.

От 1996 год. започва да учи камерна музика и вокално майсторство с Феликс Лавиля. От 1990 год. е акомпанираща преподавателка по пиано в Мадридската консерватория и съчетава това занимание с артистичните си изяви. Като солистка в камерни оркестри изнася много рецитали в страната и извън нея: Саламанка, Кордоба, Памплона, Хихон, Мадрид ("Мадрид- европейска културна столица"- участие в пет концерта от този цикъл, в Историческия театър, във Фондация "Хуан Марч", в Атенеума и в Политехническия университет), Португалия, Франция, Канада, Италия...

През 1999 год. записва 5 концерта с репертоар за саксофон за Канал "Класика" на Испанската телевизия, предназначени за Испания, за останалата част на Европа, Съединените щати и Ибероамерика.

Работила е с различни музикални формации, между които Мадридският симфоничен оркестър. Участвала е в дебютните представяния на различни произведения на съвременни композитори като "Резервен джоб" от М. Ангуло, "Соната за саксофон и пиано" от П. Виляроч или "Синият огън" от Клаудио Прието- една творба, написана за Бланка Калво и Х. Франко и изпълнена от тях за пръв път в Монреал през 2000 год.

В момента е преподавателка във Висшата музикална школа "Кралица София" и заедно със каталонския цигулар Жоан Еспина формират музикално дуо, чиито следващи концерти ще бъдат в Испания и Израел.Видяно: 2136Мнения: 0

Общи данни
ИСПАНИЯ
Видяно: 1876   Мнения:0


Видяно: 49   Мнения:0

Данни за ИСРП от испанския печат
Видяно: 221   Мнения:0


Видяно: 0   Мнения:0

Известни личности
Аснар събира световни лидери за сватбата на щерка си
Видяно: 868   Мнения:0

Балтасар Гарсон - кошмарът на прегрешилите големци
Видяно: 1242   Мнения:0

Испанският крал иде пак 10 години по-късно
Видяно: 934   Мнения:0

ПАБЛО ПИКАСО - (1881-1973)
Видяно: 6129   Мнения:1

Хосе Луис Родригес Сапатеро - един прагматичен лидер
Видяно: 1369   Мнения:0

Салвадор Дали е имал проблеми със закона
Видяно: 1003   Мнения:0

Дон Леополдо де Луис, поетът между два ангела
Видяно: 801   Мнения:0

Анхел Мария де Лера
Видяно: 817   Мнения:0

Сватбата на испанския престолонаследник - едно жизнерадостно ново начало
Видяно: 1854   Мнения:0

Летисия - журналистката, която един ден ще стане кралица на Испания
Видяно: 1895   Мнения:0

Принц Фелипе - най-желаният ерген в Европа
Видяно: 1387   Мнения:0

Жозеп Борел - новият председател на Европарламента
Видяно: 706   Мнения:0

Отиде си Антонио Гадес - кралят на фламенкото
Видяно: 1479   Мнения:0

Калина става нестинарка
Видяно: 870   Мнения:0

Китин и Калина възродиха празник в пустинята
Видяно: 1674   Мнения:0

Крал Хуан Карлос на лов за мечки в Румъния
Видяно: 937   Мнения:0

Бракът на Симеон с Маргарита разбунил духовете в Мадрид
Видяно: 2013   Мнения:0

Децата на Симеон сред 2-ма крале в Мароко
Видяно: 1045   Мнения:0

Дани Алкайде - испанският Стоичков
Видяно: 779   Мнения:0

Конституциони вълнения заради бременна принцеса
Видяно: 789   Мнения:0

Антонио Бандерас в София: Няма да изиграя само онази роля, която не ми предложат
Видяно: 0   Мнения:0

Карлос Саура, испански кинорежисьор: Важното е не коя роля ще ти се падне в живота, а как ще я изиграеш
Видяно: 0   Мнения:0

Как испанският премиер изневери на прякора си “Бамби“
Видяно: 669   Мнения:0

Кралски вълнения
Видяно: 203   Мнения:0

Сестри за милиони
Видяно: 365   Мнения:0

Сапатеро – човекът, който държи на думата си
Видяно: 217   Мнения:0

Амазонките на Сапатеро
Видяно: 208   Мнения:0

Педро Крус Виялон, генерален адвокат на Съда на ЕС
Видяно: 194   Мнения:0

Хабанерата на Тринидад
Видяно: 208   Мнения:0

Неукротимата маха
Видяно: 247   Мнения:0

Испански шах
Видяно: 209   Мнения:0

Балтасар Гарсон срещу Франсиско Франко
Видяно: 210   Мнения:0

Балтасар Гарсон осъден в Мадрид
Видяно: 233   Мнения:0

Слонският гаф на краля
Видяно: 211   Мнения:0

Галисийският касиер
Видяно: 224   Мнения:0

Добре дошъл, мистър ЕвроВегас!
Видяно: 234   Мнения:0

За едни криза, за други миза
Видяно: 170   Мнения:0

Артур Мас, премиер на Каталуня - отцепникът
Видяно: 98   Мнения:0

Катарската връзка на Иняки Урдангарин
Видяно: 145   Мнения:0

Отиде си Пако де Лусия - фламенкото осиротия
Видяно: 0   Мнения:0

Хавиер Бардем скара Мароко и Франция
Видяно: 0   Мнения:0

Отиде си Адолфо Суарес, Рицарят на демокрацията
Видяно: 0   Мнения:0

Новият преход на краля
Видяно: 0   Мнения:0

Педро Санчес е новият лидер на испанските социалисти
Видяно: 0   Мнения:0

Интервю с Колумб
Видяно: 0   Мнения:0

Отиде си най-титулованата аристократка в света
Видяно: 0   Мнения:0

Култура
Награди "Принцът на Астурия 2003"
Видяно: 976   Мнения:0

Испанският абстракционист Жорди Тейшидор представя в София изложба от музика, поезия, ред и геометрия
Видяно: 851   Мнения:0

Оскар Тускетс Бланка в неговия лабиринт
Видяно: 919   Мнения:0

В Барселона поставят операта "Да бъдеш Бог"
Видяно: 876   Мнения:0

Студенти представят България на "Барселона 2004"
Видяно: 678   Мнения:0

Нов президент на агенция ЕФЕ
Видяно: 884   Мнения:0

Изложба на Хоан Миро в София
Видяно: 1069   Мнения:0

Джон Малкович дебютира като постановчик в Барселона
Видяно: 700   Мнения:0

Изложба за Рафаел Алберти в Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий"
Видяно: 2467   Мнения:0

Виола и пиано на финала на испанската културна програма
Видяно: 713   Мнения:0

В ИСПАНИЯ Е ВРЕМЕ ЗА ДЖАЗ
Видяно: 747   Мнения:0

Испанският посланик откри концерт на световноизвестен китарист в зала "България"
Видяно: 1972   Мнения:0

Юбилейна седмица на испанското и ибероамериканското кино в София
Видяно: 0   Мнения:0

Хавиер Марискал: Дизайнът е общуване
Видяно: 0   Мнения:0

Айтор де Мендисабал с изложба в София
Видяно: 0   Мнения:0

Испански авангардист събра елита на “Шипка” 6
Видяно: 667   Мнения:0

Графики и офорти на Миро в НДК
Видяно: 699   Мнения:0

Мануел Идалго представи новата си книга
Видяно: 620   Мнения:0

Испански сарсуели в зала “България”
Видяно: 713   Мнения:0

Дон Кихот 400 години по-късно
Видяно: 697   Мнения:0

Седмица на иберамериканското кино
Видяно: 695   Мнения:0

Цигуларката-виртуоз Летисия Морено в София
Видяно: 1050   Мнения:0

Публикуваха неиздавани поеми на Хуан Рамон Хименес
Видяно: 985   Мнения:0

С ТАЛАНТ СРЕЩУ МРАКА
Видяно: 197   Мнения:0

Изложба на Пикасо в София
Видяно: 233   Мнения:0

Испанска изложба “dissenyes o diseñas?”(“ДИЗАЙН/ДИЗАЙН?”)в Съюза на българските художници
Видяно: 223   Мнения:0

Три цвята: червено
Видяно: 270   Мнения:0

“Капричос” на Гоя в София
Видяно: 209   Мнения:0

КРАЛЯТ НА АКОРДЕОНА ПРИСТИГА ЗА КОНЦЕРТ У НАС
Видяно: 240   Мнения:0

ВИЗИ ЗА СВОБОДА. ИСПАНСКИТЕ ДИПЛОМАТИ И ХОЛОКОСТЪТ
Видяно: 244   Мнения:0

СПОДЕЛЕНИ ПЪТИЩА. 10 испански фотографи
Видяно: 213   Мнения:0

Пътят на Сантяго. Първият европейски културен маршрут
Видяно: 208   Мнения:0

ПЕТ ГОДИНИ ИНСТИТУТ "СЕРВАНТЕС"-СОФИЯ
Видяно: 227   Мнения:0

Луис Гарсия Монтеро: Когато много бързаш, започваш да мислиш с краката
Видяно: 256   Мнения:0

ПОРЕДНА СЕДМИЦА НА ИСПАНСКОТО И ИБЕРОАМЕРИКАНСКОТО КИНО В ЗАЛА "ЛЮМИЕР", 9 – 15 МАЙ 2011 Г.
Видяно: 208   Мнения:0

Фотоизложба на Луис Рамон Марин
Видяно: 218   Мнения:0

Ладино дива ще омайва София
Видяно: 283   Мнения:0

ОГНЕНО ФЛАМЕНКО С РОХАС, РОДРИГЕС И NUEVO BALLET ESPANOL
Видяно: 209   Мнения:0

Бернардо Ачага, баски писател: Проблемът не е в идентичността, а в бедността
Видяно: 0   Мнения:0

Контакти с България
Испанският посланик се изявява като PR-агент на България
Видяно: 1619   Мнения:0

Испанският крал иде пак 10 години по-късно
Видяно: 934   Мнения:0

Георги Първанов участва в траурната церемония за жертвите от 11 март в Мадрид
Видяно: 653   Мнения:0

Консултации между българското и испанското МВнР
Видяно: 658   Мнения:0

Испанският абстракционист Жорди Тейшидор представя в София изложба от музика, поезия, ред и геометрия
Видяно: 851   Мнения:0

Испания и България - приоритетна програма за културни прояви
Видяно: 953   Мнения:0

ИСПАНСКИ ЖУРНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ
Видяно: 1044   Мнения:0

"Рока" представи новата си дизайнерска линия "Дама Сенсо"
Видяно: 803   Мнения:0

Юбилеен випуск на Испанската гимназия
Видяно: 3224   Мнения:0

Шумен превзе Мадрид
Видяно: 1765   Мнения:0

Зоя Пенкова, оцеляла при атентатите в Мадрид: Помня лицeто на смъртта
Видяно: 918   Мнения:0

Станишев на гости на Сапатеро
Видяно: 693   Мнения:0

ИСПАНСКИ ТАНЦИ ВЪВ ВАРНА
Видяно: 1151   Мнения:0

Срокове за изпитите DELE
Видяно: 1284   Мнения:0

Адела Клементе де Педрет, почетен консул на България в Барселона:Научете се да се продавате
Видяно: 2493   Мнения:2

Испанската преса за предстоящата визита на Симеон Сакскобургготски в Мадрид
Видяно: 710   Мнения:0

Българският премиер Симеон Сакскобургготски подари на испанския крал Хуан Карлос Първи малко куче, порода българска овчарка
Видяно: 986   Мнения:0

Визита на Симеон Сакскобургготски в Мадрид
Видяно: 672   Мнения:0

Симеон рекламира България като "Елдорадо" на Нова Европа
Видяно: 668   Мнения:0

България е в плановете на испанските инвеститори, според Лидия Шулева и Павел Езекиев
Видяно: 925   Мнения:0

Симеон: Ключът за Ирак е в Палестина
Видяно: 660   Мнения:0

Сапатеро: България и Испания са в стратегически съюз
Видяно: 669   Мнения:0

Българите в Мадрид: дойдох, видях, усвоих
Видяно: 2460   Мнения:1

Неосиновените синове на Мадрид
Видяно: 807   Мнения:0

Хосе Анхел Лопес Хорин: В един лагер сме за Ирак, но преследваме целта по различен начин
Видяно: 786   Мнения:0

Музикална фиеста за празника на Испания
Видяно: 2135   Мнения:0

Слушаме испански сарсуели в зала "България"
Видяно: 766   Мнения:0

Сеговия – българската следа
Видяно: 1521   Мнения:0

БЪЛГАРИЯ И ИСПАНИЯ ИМАТ ОБЩИ ПРОБЛЕМИ
Видяно: 1129   Мнения:0

Президентът Георги Първанов награди испанския посланик Хосе Анхел Лопес Хорин с орден "Мадарски конник" - първа степен
Видяно: 690   Мнения:0

Мигел Анхел Моратинос, Министър на външните работи на Испания: Без да вдига шум, Испания ви помага за делото в Либия
Видяно: 658   Мнения:0

Фернандо Ариас Гонсалес, испански посланик у нас: АКО СХВАЩАТЕ БУКВАЛНО СИМЕОН, НЕ ГО РАЗБИРАТЕ
Видяно: 1327   Мнения:0

Фернандо Ариас: НАДЯВАМ СЕ УСПОРЕДНО С ИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА ДА ПРОДЪЛЖИТЕ И ПОДГОТОВКАТА ЗА ЧЛЕНСТВО В ЕС
Видяно: 649   Мнения:0

Посланикът на Испания връчи акредитивните си писма
Видяно: 670   Мнения:0

Първанов подкрепя за инициативата на Сапатеро за "Съюз на цивилизациите"
Видяно: 612   Мнения:0

Испанският посланик очаква децата си за празниците
Видяно: 1062   Мнения:0

Испанската Гражданска гвардия иззе 137 кг кокаин близо до мястото, където бяха задържани български трафиканти на дрога
Видяно: 1752   Мнения:0

МВР на Испания благодари за тясното и ползотворно сътрудничество с българската полиция
Видяно: 725   Мнения:0

Фернандо Ариас Посланик на Кралство Испания: Вие си знаете, че имате испанско лоби за ЕС
Видяно: 688   Мнения:0

Българските служби са в постоянна връзка с испанските си колеги за разбитата престъпна мрежа, заяви ген. Борисов
Видяно: 724   Мнения:0

“Рока” с 5 млн. артикула за баня
Видяно: 728   Мнения:0

Фернандо Ариас, посланик на Кралство Испания: Няма катастрофа за ЕС, не се вторачвайте в дати, на прав път сте
Видяно: 697   Мнения:0

Най-големият завод на “Рока Груп” на Балканите е в Каспичан
Видяно: 1088   Мнения:1

Антонио Бандерас в София:Няма да изиграя само онази роля, която не ми предложат
Видяно: 0   Мнения:0

Карлос Саура, испански кинорежисьор: Важното е не коя роля ще ти се падне в живота, а как ще я изиграеш
Видяно: 0   Мнения:0

Хавиер Марискал: Дизайнът е общуване
Видяно: 0   Мнения:0

Мануел Муньос Идалго, испански поет и драматург: Боли ме, че България е тъй разединена
Видяно: 0   Мнения:0

Испански ордени за две българки
Видяно: 0   Мнения:0

Айтор де Мендисабал с изложба в София
Видяно: 0   Мнения:0

Пепел от стих - изложба на Фернандо Ервас и Нина Николова в Експо Баня Център
Видяно: 0   Мнения:0

Игнасио Рамоне, директор на “Монд дипломатик”: Влезте в Европа на народите
Видяно: 1936   Мнения:0

Старото посолство на САЩ стана институт “Сервантес“
Видяно: 724   Мнения:0

Двуезична книга сравнява българи и испанци
Видяно: 879   Мнения:0

Нови пътища стимулират туризма в Родопите с испанска помощ
Видяно: 760   Мнения:0

Българите в Испания - от моряка Алонсо де Охеда, през Гражданската война, та до днешните имигранти
Видяно: 1176   Мнения:0

Бойко Борисов зарадва испански инвеститор
Видяно: 626   Мнения:0

ФАКТИЧЕСКИ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
Видяно: 747   Мнения:0

Испания хвана бос на родната автомафия
Видяно: 876   Мнения:0

Мадрид разби наша наркобанда
Видяно: 692   Мнения:0

Наш мафиот в Испания бере душа с 3 куршума в главата
Видяно: 1307   Мнения:0

Испания закопча шестима наши трафиканти на хероин
Видяно: 680   Мнения:0

Посланик хвали свободата на словото у нас
Видяно: 661   Мнения:0

БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ ПО СТЪПКИТЕ НА ИСПАНИЯ
Видяно: 604   Мнения:0

Рока България АД получи наградата за перфектна фирма сред големите предприятия с чуждестранно участие
Видяно: 802   Мнения:0

Рока придобива 50 процента от Козмик Груп
Видяно: 561   Мнения:0

Рока България АД е една от първите компании, отличени с Business Superbrands награда в България
Видяно: 581   Мнения:0

Рока затвърди лидерската си позиция на Индийския пазар на продукти за баня
Видяно: 555   Мнения:0

НОВОСТИ РОКА БЪЛГАРИЯ 2008
Видяно: 921   Мнения:0

Poка придоби тайванска високотехнологична компания
Видяно: 24   Мнения:0

Серхио Кастро е новият Изпълнителен директор на Рока България АД
Видяно: 576   Мнения:0

Звезда на фламенкото в НДК
Видяно: 602   Мнения:0

Негово Превъзходителство ХОРХЕ ФУЕНТЕС МОНСОНИС-ВИЛАЙОНГА, посланик на Кралство Испания: БУКВИТЕ ВИ МЕ ЗАТРУДНЯВАТ, НО АЗБУКАТА ВИ Е КРАСИВА
Видяно: 417   Мнения:0

Испания ще ни помага за еврофондовете
Видяно: 222   Мнения:0

Безплатна порция алтернативно кино от Испания и Латинска Америка в “Люмиер”
Видяно: 232   Мнения:0

Сертификат за Фери Груп
Видяно: 192   Мнения:0

На гурбет в Испания
Видяно: 237   Мнения:0

Фери Груп представи проектите си в България
Видяно: 261   Мнения:0

Българско участие във форум на ОССЕ в Кордоба
Видяно: 190   Мнения:0

Поезията на Живка е дъщеря на болката
Видяно: 235   Мнения:0

Изгубени в превода на еврофондовете
Видяно: 190   Мнения:0

България – пример за “Алианса на цивилизациите”
Видяно: 212   Мнения:0

Стипендии за испанските гимназии
Видяно: 218   Мнения:0

Мануел Фери, президент на “Фери Груп”: Туризмът и земеделието ще са чудесата на България
Видяно: 185   Мнения:0

Испанцине видяха Елдорадо в България
Видяно: 253   Мнения:0

Проектът “Етния Комуникасион” и България
Видяно: 191   Мнения:0

Късметът да си българин в Мадрид
Видяно: 242   Мнения:0

Вечер на съвременната българска поезия в Мадрид
Видяно: 226   Мнения:0

Българска авторка взе литературна награда в Мадрид
Видяно: 198   Мнения:0

Изпълнителният директор на “Рока България” АД Серхио Кастро: Докосвам се до хубостта и при всяко свое влизане в изложбената зала на “Рока” в София
Видяно: 184   Мнения:0

Смях без граница
Видяно: 185   Мнения:0

Автономното правителство на Мадрид финансира създаването на младежки социално-образователен център в Търговище
Видяно: 209   Мнения:0

Хорхе Фуентес, посланик на Испания в България: Не губете повече нито едно евро!
Видяно: 236   Мнения:0

Аплаузи от испанското председателство на ЕС за “Октопод”
Видяно: 208   Мнения:0

Министър Николай Младенов удостоява испанския посланик Хорхе Фуентес със “Златна лаврова клонка”
Видяно: 202   Мнения:0

Седмица на испанското и ибероамериканското кино - за 17-и път в София (16 МАЙ 2010 г.)
Видяно: 205   Мнения:0

Испанска връзка
Видяно: 247   Мнения:0

Кръгла маса “Интегрирането на българските граждани в Испания”
Видяно: 194   Мнения:0

Българче поема към Перу и Испания с Рута Кетцал
Видяно: 450   Мнения:0

Българите в Испания нямат намерение да се връщат
Видяно: 206   Мнения:0

МИЕТ показва потенциала на България за културен и СПА туризъм на международното изложение FITUR в Мадрид
Видяно: 206   Мнения:0

Н. Пр. Рафаел Мендивил Пейдро: Ако Европа не е единна, ще потъне
Видяно: 220   Мнения:0

Испанският посланик издигнат на висш пост в Мадрид
Видяно: 205   Мнения:0

Българската Пасионария от Мадрид
Видяно: 232   Мнения:0

Българче поема из Колумбия и Испания
Видяно: 234   Мнения:0

Чалга ли е цветистият език?
Видяно: 230   Мнения:0

В обновената след ремонт Испанска гимназия „Мигел де Сервантес”: НА УРОК С ДОН КИХОТ
Видяно: 416   Мнения:0

Испанският посланик дон Хосе Луис Тапиа пред Klassa.bg: Целта на моя мандат е да доведа повече испански фирми в България
Видяно: 159   Мнения:0

Ще се намери ли медиатор, който да попречи на закриването на Института "Сервантес"?
Видяно: 191   Мнения:0

Н. Пр. Хосе Луис Тапиа, посланик на Испания: Който има повече, трябва и да дава повече
Видяно: 98   Мнения:0

Испанци идат за бизнес в България
Видяно: 90   Мнения:0

Испански паралели
Видяно: 88   Мнения:0

Кризата: българският и испанският ракурс
Видяно: 118   Мнения:0

Софийският пример на „Сервантес”
Видяно: 84   Мнения:0

Дипломира се двадесетият випуск на Испанската гимназия
Видяно: 62   Мнения:0

РОКА дава стипендии на студенти да учат испански
Видяно: 7   Мнения:0

Изпълнителният директор на Рока България АД, Серхио Кастро вече отговаря за мениджмънта на компанията Рока на Балканите
Видяно: 0   Мнения:0

Композицията We Are Water на Теодосий Спасов звуча в изпълнение на кавал, гайда и тъпан в Световния ден на водата
Видяно: 0   Мнения:0

Варненче тръгва с Рута Кетцал из Панама, Испания и Белгия
Видяно: 0   Мнения:0

Коледен концерт с класическа музика, организиран от Институт Сервантес и Рока България
Видяно: 0   Мнения:0

Испански реверанс към сефарадските евреи
Видяно: 0   Мнения:0

Дарение на Рока България за бежански центрове
Видяно: 0   Мнения:0

Пищен спектакъл в София на Националния балет на Испания
Видяно: 0   Мнения:0

Кралски отличия за двама испански бизнесмени у нас
Видяно: 0   Мнения:0

Рафаел Алварадо - седем десетилетия по моста на думите
Видяно: 0   Мнения:0

Испанска пролет в София
Видяно: 0   Мнения:0

Пикасо с изложба у нас
Видяно: 0   Мнения:0

Живка Балтаджиева, поетеса: Ще преобразим света, ако започнем от себе си
Видяно: 0   Мнения:0

Поетични срещи между Испания и България
Видяно: 0   Мнения:0

Мигел Саенс, член на Испанската кралска академия: Силата на думите може да преобърне света
Видяно: 0   Мнения:0

Испански министър лансира у нас „Марката Испания”
Видяно: 0   Мнения:0

Светът през „Лявото око” на 12 фотографки
Видяно: 0   Мнения:0

Как испанските социалисти опряха до Станишев
Видяно: 0   Мнения:0

Доайенът на българската испанистика
Видяно: 0   Мнения:0

ЗЛАТНО ПЕРО от СБЖ и ОБЕДИНИТЕЛ НА КУЛТУРИ от СИЖБ за Хавиер Валдивиелсо
Видяно: 0   Мнения:0

Испания и България: 110 години дипломатически отношения – една възможност да се замислим за бъдещето
Видяно: 0   Мнения:0

Забележителности
Барселона - най-космополитният град в Испания
Видяно: 2053   Мнения:0

Виното на Испания
Видяно: 5731   Мнения:0

Блясък и романтика по испански
Видяно: 996   Мнения:0

Испанските фиести - безкраен празник
Видяно: 946   Мнения:0

Гранада - Диадемата на ислямския свят в Испания
Видяно: 1014   Мнения:0

Мадрид - градът на мечката и ягодовото дърво
Видяно: 2980   Мнения:0

Саламанка - Исторически център на знанието
Видяно: 1375   Мнения:0

Севиля - вратата на Испания към Новия свят
Видяно: 865   Мнения:0

Толедо - градът на Ел Греко
Видяно: 1284   Мнения:0

Кулинарни традиции на Испания
Видяно: 7860   Мнения:4

Валенсия - очарованието на много векове в един град
Видяно: 4626   Мнения:0

Лас Файас - карнавал, заря и огън
Видяно: 2459   Мнения:0

Памплона - рога, копита и тръпка
Видяно: 1442   Мнения:0

Ще върне ли Дон Домат туристите в Испания?
Видяно: 686   Мнения:0

Барселона - една мечта, превърнала се в реалност
Видяно: 819   Мнения:0

Барселона на един дъх
Видяно: 766   Мнения:0

Световният младежки фестивал в Барселона изгражда нов свят
Видяно: 654   Мнения:0

С билет от “Аламбра” Колумб поел към Америка
Видяно: 1762   Мнения:0

Коледа и Нова година в Мадрид – 4 години по-късно
Видяно: 1148   Мнения:0

Авторски анализи
Изборите в Испания - махмурлук за войнолюбците
Видяно: 648   Мнения:0

Испания с ключова роля за Европа след изненадващата смяна в Мадрид
Видяно: 677   Мнения:0

Много шум за една магданозена скала
Видяно: 691   Мнения:0

Сапатеро станал политик заради дядо си
Видяно: 2137   Мнения:0

ИЗМАМНИЯТ СИМВОЛ НА ИСПАНИЯ
Видяно: 2706   Мнения:0

Испанците се прехласнаха по Летисия - принцесата на Астурия
Видяно: 1900   Мнения:0

Гибралтар - препъникамъкът между Лондон и Мадрид
Видяно: 691   Мнения:0

Ще сдобри ли Симеон Сапатеро с Буш?
Видяно: 644   Мнения:0

ИСПАНИЯ: ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО
Видяно: 1710   Мнения:0

У нас не виреят политици като Сапатеро
Видяно: 610   Мнения:0

Ужасът в Мадрид: Година по-късно
Видяно: 737   Мнения:0

Мадрид 11 март: Кой е виновният?
Видяно: 650   Мнения:0

“Бяла нощ” в Мадрид
Видяно: 760   Мнения:0

Щурм по суша от Мароко хвърли Европа в паника
Видяно: 684   Мнения:0

Българите в Испания - от моряка Алонсо де Охеда, през Гражданската война, та до днешните имигранти
Видяно: 2962   Мнения:0

Испания променя конституцията си заради бъдеща кралица
Видяно: 770   Мнения:0

Косовски синдром налегна Испания
Видяно: 713   Мнения:0

Да се пренесеш в миналото в Бехар
Видяно: 13993   Мнения:1

Проф. Мануел Торес: Съюзът на цивилизациите ще дойде с образованието
Видяно: 192   Мнения:0

ЕТА нокаутира Сапатеро
Видяно: 169   Мнения:0

Сапатеро се засилва за втори мандат
Видяно: 181   Мнения:0

Антъни Бийвър, историк: “Насилието се ражда от страха”
Видяно: 213   Мнения:0

Левица, демокрация и гласове
Видяно: 208   Мнения:0

Нова сцена
Видяно: 209   Мнения:0

Криза с дъх на ягоди
Видяно: 192   Мнения:0

Робин Худ пак е тук
Видяно: 189   Мнения:0

Диего Лопес Гаридо, държавен секретар на Испания за Европейския съюз: Това ще е най-важният Европейски парламент
Видяно: 167   Мнения:0

Мануел Ривас: Европа трябва да се роди отдолу
Видяно: 190   Мнения:0

Анхел Виняс: Не чакайте лява политика от дясна Европа
Видяно: 186   Мнения:0

Сърдитите млади хора от площадите
Видяно: 219   Мнения:0

Мистерия с бактерията убиец
Видяно: 193   Мнения:0

Защо „испанската революция” не стига до България
Видяно: 207   Мнения:0

Емилиано Гарсия-Пахе Санчес: Някогашният интернет е бил в Толедо
Видяно: 209   Мнения:0

Спасяването на Испания
Видяно: 205   Мнения:0

Мълчанието на Рахой
Видяно: 180   Мнения:0

Думи на Педро Олаля, отправени от Атина
Видяно: 179   Мнения:0

Рахой извади секирата
Видяно: 205   Мнения:0

Българската Пасионария от Мадрид
Видяно: 206   Мнения:0

Възмутените идат
Видяно: 218   Мнения:0

Възмутени и възмутителни : поглед от „Пуерта дел сол”
Видяно: 4092   Мнения:0

Пропукването на Испания
Видяно: 78   Мнения:0

Игра с огъня в Южна Европа
Видяно: 81   Мнения:0

Рахой в черната дупка на черната каса
Видяно: 81   Мнения:0

Хосе Игнасио Торебланка: Нужна е светла перспектива, за да се издържи кризата
Видяно: 9343   Мнения:0

Проф. Хавиер Самора от Университета „Комплутенсе“ в Мадрид: Капитализмът продължава да функционира като казино
Видяно: 0   Мнения:0

Нови лица и ветрове в Испания
Видяно: 0   Мнения:0

Сатурновата дупка на Испания
Видяно: 0   Мнения:0

Рахой в троен обръч
Видяно: 0   Мнения:0

Podemos – генезис и перспективи
Видяно: 0   Мнения:0

Да, те могат. На ред е Испания
Видяно: 0   Мнения:0

„Подемос” изведе народа на улицата
Видяно: 0   Мнения:0

Как „Подемос” събра Дон Кихот и Санчо Панса
Видяно: 0   Мнения:0

„Подемос” е първа сила в Испания, сочи сондаж
Видяно: 0   Мнения:0

По следите на „Подемос” в Мадрид
Видяно: 0   Мнения:0

Цунамито "Подемос"
Видяно: 0   Мнения:0

Андалуското огледало
Видяно: 0   Мнения:0

Часът на „Подемос” и „Сюдаданос”
Видяно: 0   Мнения:0

Испанският обрат
Видяно: 0   Мнения:0

Сбогом на достойнството
Видяно: 0   Мнения:0

Испания и България: 110 години дипломатически отношения – една възможност да се замислим за бъдещето
Видяно: 0   Мнения:0

ИСПАНОЖУРНАЛИСТИ
Кои сме ние?

ИЗЯВИ НА СДРУЖЕНИЕТО И НЕГОВИ ЧЛЕНОВЕ

ДЕКЛАРАЦИЯ

Йон Хуаристи на гости на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

Институтът "Сервантес" се засилва към България

Йон Хуаристи, директор на института “Сервантес”: 400 милиона говорят езика на Сервантес

СДРУЖЕНИЕ НА ИСПАНОГОВОРЯЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ(списък на членовете)

ПРЕДСТАВЯНЕ НА САЙТА www.hispanoperiodistas.com

Среща с главната редакторка на кубинското списание "Мухерес" Исабел Мойа

Исабел МОЙА, главен редактор на хаванското женско сп. "Мухерес", пред "Труд": На Куба й е нужен нов мъж

Държавният секретар на Испания по европейските въпроси гостува на СИЖБ

Алберто Наваро: Няма да се караме заради Ирак

Кръгла маса “Испания и испаноезичният свят в България” – 26.11.2004

Погледът на Мелчор Фернандес: България, видяна от Испания

Среща на СИЖБ с Мелчор Фернандес

Писма до СИЖБ по повод Кръглата маса "Испания и испаноезичният свят в България"

Посланиците на Испания, Куба, Бразилия на коледна латинофиеста с журналисти

Кръгла маса "Медиите в демократичното общество", 03.10.2006 - под патронажа на Посолството на Испания в България

Кръгла маса "Чилийският 11 септември" за 100-годишнината ог рождението на президента Салвадор Алиенде и 35-годишнината от военния преврат в Чили, 11.09.2008 г., Софийски университет "Св. Кл. Охридски"

ХVІІІ конгрес на Световната асоциация на жените журналистки и писателки "Комуникациите и журналистиката в дигиталната ера", Сантяго де Чиле, 25-26 септември 2008 г.

Кръгла маса “Латинска Америка днес и България” - със съдействието на посолствата на Аржентина, Бразилия, Венесуела и Куба

ОТИДЕ СИ СВЕТЛАНА ПЛАШОКОВА, зам.-председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

ОТИДЕ СИ САМУЕЛ ФРАНСЕС, легендарно име в българската журналистика, член и съосновател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

Да си спомним за Светлана Плашокова и Самуел Франсес

С ЕЗИКА НА СЪРЦЕТО - колеги и посланици отдадоха почит на Светлана Плашокова и Самуел Франсес

СТАТУТ НА КОНКУРСА ЗА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ПУБЛИКАЦИИ НА СДРУЖЕНИЕТО НА ИСПАНОГОВОРЕЩИТЕЖУРНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ "СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ"

Конкурс за журналистически публикации на български или испански език „Светове и цветове” на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България”

Представяне на номинираните в журналистическия конкурс "Светове и цветове" в чест на 10-годишнината от основаването на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България – 16 декември 2013 г.

Десет години Сдружение на испаноговорещите журналисти в България, връчване на журналистическите награди „Светлана Плашокова”, „Самуел Франсес” и „Светове и цветове”

Втори конкурс за журналистически публикации на български или испански език „Светове и цветове” - 2014 на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

Връчване на наградите във второто издание на журналистическия конкурс „СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ” 2014 на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

ПОБЕДИТЕЛИ в журналистическия конкурс „Светове и цветове” 2014 на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

ТРЕТИ КОНКУРС "СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ" - 2015 за журналистически публикации на български или испански език на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в третия журналистически конкурс на СИЖБ "Светове и цветове" - 2015

СИЖБ обявява четвъртото издание на конкурса „Светове и цветове” - 2016

Солидарност с Барселона, отговорност пред хуманизма

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в Четвъртия журналистически конкурс на СИЖБ „Светове и цветове” - 2016

СИЖБ обявява номинациите в Петия конкурс „Светове и цветове” - 2017

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в Петия журналистически конкурс на СИЖБ „Светове и цветове” - 2017

СИЖБ обявява шестото издание на конкурса „Светове и цветове” - 2018

ЗЛАТНО ПЕРО от СБЖ и ОБЕДИНИТЕЛ НА КУЛТУРИ от СИЖБ за Хавиер Валдивиелсо

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в Шестия журналистически конкурс „Светове и цветове” - 2018

СИЖБ обявява седмото издание на конкурса „Светове и цветове” - 2019

ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА СИЖБ НА 4 ДЕКЕМВРИ 2019 ГОДИНА

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в Седмия журналистически конкурс "Светове и цветове" - 2019

СИЖБ обявява осмото издание на конкурса „Светове и цветове” – 2020

ОСМИ КОНКУРС „СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ” - 2020 г. Оповестяване на резултатите

СИЖБ обявява деветото издание на конкурса „Светове и цветове” – 2021

ДЕВЕТИ КОНКУРС "СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ" 2021 - оповестяване на резултатите
Партньори и спонсори30.1.2002 г.

Visitor: 3997958