Спонсори:

ИСПАНОСВЯТ
Испания

Испанският език и култура в света

Общи проблеми на Латинска Америка

Аржентина
Боливия
Венесуела
Гватемала
Доминиканска република
Еквадор
Колумбия
Коста Рика
Куба
Мексико
Никарагуа
Панама
Парагвай
Перу
Пуерто Рико
Салвадор
Уругвай
Хондурас
Чили
Португалският език и култура в света
Португалия
Бразилия
Изложба за Рафаел Алберти в Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий"

На 24 септември 2004 г. в Народната библиотека "св. Св. Кирил и Методий" се открива изложба, посветена на легендата на испанската поезия РАФАЕЛ АЛБЕРТИ (1902 – 1999). Специално място в експозицията е отделено на книгата му "За ангелите". Затова надсловът е именно такъв: "Рафаел Алберти. За ангелите".


Испанският посланик Хосе Анхел Лопес Хорин откри изложбата за Рафаел Алберти в Народната библиотека "Кирил и Методий"Проникновено слово за поезията на Алберти произнесе българският поет Любомир ЛевчевИзложбата предизвика оживен интерес сред българската публика. Снимки: Нели Кръстева

-----------------
Животът и творчеството на Рафаел Алберти преминават през почти всички естетически и идеологически течения на XX в. От неонародното звучене до сююреализма, от творбите в стила на Гонгора до политически ангажирания стих, от носталгията на изгнанието до поезията, обърната към всекидневието.

Настоящата изложба има за цел да покаже основните насоки в жизнената и творческа траектория на Рафаел Алберти посредством най-значимите факти от биографията му, като включва не само поезията, но и живописта и драматургията, създадени от него, както и местата, където е живял и личностите, с които е общувал – писатели, художници, музиканти, кинодейци, издатели.

Специално място в експозицията е отделено на книгата “За ангелите” (1929), която окончателно го утвърждава като поет и обединява идеите и духовните естетики, определящи както поезията на Алберти, така и дебата между традиция и модерност, който водят испанските поети - негови съвременници.

1902 – 1916 Рафаел Алберти се ражда в Пуерто де Санта Мария (Кадис), на 16 декември 1962г. в “една неочаквано бурна нощ”, според думите на неговата майка. Между 1912г. и 1916г. посещава безплатно като частен ученик йезуитския колеж “Сан Луис Гонзага”. Започва да рисува.

1917 – 1923 Прекъсва средното си образование в четвърти курс поради преместване на семейството в Мадрид. Започва да рисува копия на големите майстори от Прадо и се запознава с художниците Даниел Васкес Диас, Соня и Робер Делоне. През 1922г. излага в Атенео в Мадрид. Междувременно започва да пише. Първите му поеми се появяват в постултраистичното списание “Хоризонт”.

1923 –1925 Лекарите му откриват белодробно увреждане и заминава да се лекува в Сан Рафаел в планината Гуадаррама. Започва за работи по произведението си, наречено “Моряк на сушата”, чете Хил Висенте, стихосбирката на Алонсо Барбиери“Музикални поеми от XV и XVIв.”, както и томовете от Библиотека Прометей и Световна Колекция. В студенското общежитие се сприятелява с Федерико Гарсия Лорка, Салвадор Дали, Луис Бунюел и Хосе Морено Виля. Запознава се с Педро Салинас, Хорхе Гильен, Висенте Александре, Херардо Диего, Хосе Бергамин и Дамасо Алонсо. През 1925г. получава Националната награда за литература за “Моряк на сушата”. В книгата е включено и писмо на Хуан Рамон Хименес до Алберти. С брат си Агустин предприемат пътуване из Кастилия и страната на баските. По време на обиколката написва “Любовницата”.

1926 –1927 В Малага се запознава с Емилио Прадос и Мануел Алтоагирре и започва да сътрудничи на списание Бряг, в чийто подлистник публикува “Любовницата”. Прекарва зимата в Руте – “драматично селце в провинция Кордоба”. Започва да пише “Зората на шибоя”. Завършва го в Алмерия и го публикува в Сантандер (1927) в частна издателска колекция с помощта на новия си приятел Хосе Мария де Кoсио. Чрез него се запознава с тореадора Игнасио Санчес Мехиас, с когото пътуват заедно до Севиля. Там среща за пръв път Луис Сернуда. Участва в комисията, натоварена с организацията на честването на триста годишнината от смъртта на Гонгора. През декември отново отива в Севиля като участник в прочутия маршрут на Гонгора.

1928 – 1929 “Любов. Гняв. Ярост. Бяс. Крах. Смут. За ангелите.” Поставя началото на сборника поеми, посветени на комиците от нямото американско кино, озаглавен “Бях глупак и това, което видях ме направи два пъти глупак”. През 1929г. публикува “Вар и пясък” и “За ангелите”. Запознава се с ръкописа на “Дом на земята” на Пабло Неруда. Участва в студентските борби срещу диктатурата на ген. Примо де Ривера. Пише “Проповеди и обители” и “Гражданска елегия”.

!930 – 1931 Запознава се с Мария Тереса Леон, за която по-късно се оженва. Премиера на “Безлюдният човек” (1931). На 14 април е провъзгласена Втората Република. Маргарита Ширгу представя за пръв път “Фермин Галан”. Заминава за Франция. В Порт Крос се запознава с Жул Сюпервией, а в Париж- със Сесар Вальехо, Мигел Анхел Астуриас, както и с някои испански художници, живеещи във френската столица по това време- Мануел Анхелес Ортис, Хоакин Пейнадо, Исмаел де ла Серна и Франсиско Борес.

1932 – 1933 Получава стипендия за изучаване на европейските театрални течения. Живее известно време в Берлин и прави първото си посещение на Съветския Съюз. В Москва се запознава с Луис Арагон и Елза Триоле. Връща се отново в Берлин и е свидетел на подпалването на Райхстага. Посещава Дания, Норвегия, Белгия и Холандия. В Амстердам участва в Първия Световен Конгрес срещу войната. “Започвам да се превръщам в поет на улицата.” Излиза сбирката революционни поеми“Лозунги” (1933). Запознава се с Иля Еренбург.

1934 – 1935 Пабло Неруда се премества в Мадрид. Алберти се запознава с Мигел Ернандес. Заедно с Мария Тереса Леон основава списание “Октомври” като орган на Съюза на писателите и художници - революционери. В Москва присъства на Първия конгрес на съветските писатели, където се среща с Максим Горки, Сергей Михайлович Айзенщайн, Сергей Прокофиев и Андре Малро. Пътува из Съветския Съюз (Каспийско море). При завръщането си минава през Рим и Париж и отпътува за Америка, където чете лекции и изнася рецитали в чест на жертвите на революцията в Астуриас. Посещава Ню Йорк и Хавана, остава в Мексико почти година, където се запознава с Диего Ривера, Хосе Клементе Ороско и Давид Алфаро Сикейрос. Там публикува “Да те видя и да не те видя”, елегия за смъртта на Игнасио Санчес Мехиас и “13 ордена и 48 звезди”(публикувана през 1936 год.). Излиза “Поезия” (1924-1930). “От 1931г. животът и поезията ми са в служба на испанската революция и световния пролетариат”.

1936 – 1939 След завръщането си в Испания взема активно участие в кампанията на Народния Фронт. По време на неочаквания военен метеж през юли 1936г. той и Мария Тереса Леон се намират в Ибиса. През август се връща в Мадрид, където е избран за секретар на Съюза на интелектуалците- антифашисти и е един от директорите на списание “Синята маймуна”. През есента написва поемите от книгата “Столица на славата”. През ноември заедно с Мария Тереса Леон се включват в спасяването на картини от музея Прадо. Помага за организирането на Втория международен конгрес на писателите за защита на културата (1937). Пътува отново до Париж и Москва, където се среща със Сталин, както и с мнозина от писателите антифашисти, участници в конгреса: Стивън Спендър, Александър Фадеев, Ърнст Толър и Октавио Пас. Пише злободневен театър: “Спасителите на Испания” и “Радио Севиля” . Публикува втори том на “Поезия”(1924 – 1937).

1939 – 1940 В края на испанската гражданска война заедно с Мария Тереса Леон заминава да живее в изгнание. През март, след като напускат Аликанте и минават през Оран, пристигат в Париж. Живеят в дома на Пабло Неруда и Делия дел Каррил и работят като говорители в радио Пари Мондиал. Алберти слага началото на “Изгубената горичка”, “Двуезичният живот на един испански беглец във Франция” и “Между карамфила и сабята”. Избухва Втората световна война. През февруари 1940г. се отправят към Буенос Айрес. Посрещнати са топло и новите им приятели- Нора Ланг, Оливерио Хирондо, Педро Енрикес Уреня, им поламагат да започнат нов живот. Издателят Гонсало Лосада му предплаща авторските права на “Поезия” (1924-1938), а Родолфо Араос Алфаро му отстъпва една пета част от приходите от книгата си “Мястото, обраснало с тръстика” (Кордоба).

1941 – 1944 В Буенос Айрес се ражда дъщеря му Айтана. Театър: “Цъфналата детелина”. Публикува “Между карамфила и сабята” (1941), “Двуезичният живот на един испански беглец във Франция”, “От един момент до друг (Драмата на едно испанскои семейство)”, “Кантата за героите и братството на народите” (1942) и “Изгубената горичка (Първа книга с мемоари)”. Изкарва прехраната си, като изнася рецитали из цяла Аржентина. Маргарита Ширгу представя в Монтевидео адаптацията му на сервантесовата “Нумансия”, а в Буенос Айрес поставя премиера на “Чучелото”. Обикаля Аржентина и Уругвай с Пако Агилар, изпълнител на лютня, и Донато Е. Коласели, пианист, с които представя “Покана за едно звучно пътешествие” (концерт за стихове и лютня, с акомпанимент на пиано). Пише театралната пиеса “Грациозната”. Със същото име назовава и на лятната си къща в Пунта дел Есте, в Уругвай. Публикува “Морски прилив”.

1945 – 1950 Пътува до Чили, където отново се среща с Пабло Неруда и други чилийски поети. Възобновява рисуването отново и от 1947г. нататък осъществява серия изложби. През 1948г. публикува “На живописта” и създава “Псалм на радостта в чест на народа на Израел” по музика на Яков Фишер. През 1949г. в Монтевидео публикува “Песни на Хуан Панадеро” с илюстрации на салвадорския карикатурист Тоньо Саласар и “Кантата за мира и радостта на народите” по музика на Салвадор Бакарис. През 1950г. излиза книгата “Театър”, която включва “Безлюдният човек”, “Цъфналата детелина” и “Грациозната”. Пътува до Варшава като делегат на Световния конгрес на мира.

1951 - 1962 Публикува “Буенос Айрес - рисунки с туш”. Пише “Завръщания от далечно преживяното” (1952), “Морски час” и “Балади и песни за Парана”(1952). Повторно пътуване до Варшава по случай честване на Адам Мицкевич. Посещава СССР, Румъния, Чехословакия и ГДР. В Буенос Айрес Галерия Бонино публикува “Лирикографики” с десет цветни рисунки. През 1956г. пише театралната творба “Нощ в Прадо по време на война”. През 1957г. Пътува в Китай, СССР и Румъния. Връща се за няколко дни в Рим. През 1958г. публикува “Усмихва се Китай” в сътрудничество с Мария Тереса Леон и през 1959г. “Изгубената горичка (книга I и II с мемоари)”. Между 1960г. и 1961г. изнася рецитали и лекции във Венецуела, Куба, Колумбия и Перу. Посещава Пикасо по повод неговата осемдесетгодишнина. Прави театрална адптация на “Пищната андалуска” на Франсиско Деликадо.

1963 – 1970 Установява се в Рим, отначало близо до Кампо де Фиори, а по-късно в Трастевере. През следващата 1964г. започва да пише “Рим, опасност за пътешественици”. Завързва приятелство с Джузепе Унгарети, Пиер Паоло Пазолини, Карло Леви и Виторио Гасман. През1965г. получава Ленинова награда за мир. Излиза на бял сват ръкописът на поемата “Очите на Пикасо” с гравюри и цветни рисунки. Излиза “Матадорът”. Публикува “В чест на Миро, лирикографическа поема”. Прави изложба в Рим. През 1968г. в Миланската Скала се поставя балет по мотиви на “За ангелите” и музика на Алберто Амброси. Излиза от печат “Рим, опасност за пътешественици”. През 1969г. открива в Галерия 32 в Милано изложбата “Лиризмът на азбуката”. През 1970г. излага цялостното си графично и поетично творчество в Барселона. Публикува “Осемте имена на Пикасо” и “Намерена проза”.

1971 –1976 Следват нови гостувания на Пикасо. За честването на деведесетгодишнината на художника Алберти създава книга с гравюри и поеми “Почит към Пабло Пикасо”. Пише “Присъда” “в защита на седмината патриоти от страната на баските, осъдени на смърт в процеса в Бургос”. По случай собствената си седемсетгодишнина прави изложбата “Дума и знак” в галерия Ронданини в Рим (1972). Същата година публикува “Песни от високата долина Аниене”. В Реджо Емилия се организира честване на творчеството му. Участва в кампанията в защита на правителството на Народното единство на президента Салвадор Алиенде в Чили. Назначен е за член на Трибунала Ръсел (1974). През 1976г. Мария Касарес прави премиера на “Чучелото” в Мадрид.

1977 На 27 април, след трийсет и девет години отсъствие, се завръща от изгнание заедно с Мария Тереса Леон. През юни е избран за депутат на Комунистическата партия на Испания. Два месеца по-късно се оттегля, за да продължи да работи в полза на поезията и творчеството.

1978 – 1986 Премиера на “Нощ в Прадо по война” с режисьор Рикард Салват. Изнася рецитали с Нурия Есперт (“Отворени песни на испанската поезия”). През 1980г. излиза “Бичувана светлина”. През 1982г. “Свободни стихове за всеки ден”. Същата година получава титлите Доктор Хонорис Кауза на Университета в Тулуза и Рицар на Изкуствата и Литературата на Франция. През 198г. му се присъжда премията “Сервантес”. Заедно с Нурия Есперт продължава да изнася рецитали из Италия, Англия, Венецуела, Никарагуа, Франция и Швейцария. През 1985г. получава званието Доктор Хонорис Кауза на Университета в Кадис. В Италия излиза книгата му с гравюри и поеми “Четирите сезона”. През 1986г. публикува “Чедата на драцената и други поеми” и “Заливът на сенките” с илюстрации на Мануел Ривера.

1987 – 1991 На 18 юли 1987г. претърпява автомобилна катастрофа, в следствие на която прекратява активната си дейност за една година. Появява се втори том на “Изгубената горичка”. През 1988г. умира Мария Тереса Леон. Алберти започва да издава Събрани съчинения, в които за пръв път се появяват “Песни за Алтаир”. В Мадрид се поставя “Безлюдният човек”. Получава медала “Пикасо” на ЮНЕСКО в Париж. През 1989г. става член на Кралската Академия на Изкуствата “Сан Фернандо”. На 13 юли 1990г. се оженва за Мария Асунсион Матео. Същата година става Доктор Хонорис Кауза на Университета на Бурдеос, а следващата званието му присъждат и университетите на Хавана и Гранада. Пътува до Мексико и Куба. С певеца Пако Ибаньес поставя поетично-музикалния спектакъл “В галоп”. Посещава Аржентина, където му се устройват още чествания.

1992 – 1999 Прекарва все повече време в Ел Пуерто де Санта Мария. Отново посещава Куба, Аржентина и Чили (Исла Негра). През 1993г. получава литературната награда “Андалусия” и Златен медал за заслуги в изкуствата. Става Доктор Хонорис Кауза на Университет Комплутенсе в Мадрид. През 1993г. в Ел Пуерто де Санта Мария се открива къща-музей “Рафаел Алберти” и е основана Фондация “Рафаел Алберти”. През 1995г. му се присъжда титлата Доктор Хонорис Кауза на Политехническия Университет във Валенсия. През 1996г. е публикуван последният том на “Изгубената горичка”. През 1998г. Рим го провъзгласява за свой почетен гражданин. Умира на 28 октомври 1999г. в къщата си в Ел Пуерто де Санта Мария.Видяно: 2468Мнения: 0

Общи данни
ИСПАНИЯ
Видяно: 1876   Мнения:0


Видяно: 49   Мнения:0

Данни за ИСРП от испанския печат
Видяно: 221   Мнения:0


Видяно: 0   Мнения:0

Известни личности
Аснар събира световни лидери за сватбата на щерка си
Видяно: 868   Мнения:0

Балтасар Гарсон - кошмарът на прегрешилите големци
Видяно: 1242   Мнения:0

Испанският крал иде пак 10 години по-късно
Видяно: 934   Мнения:0

ПАБЛО ПИКАСО - (1881-1973)
Видяно: 6129   Мнения:1

Хосе Луис Родригес Сапатеро - един прагматичен лидер
Видяно: 1369   Мнения:0

Салвадор Дали е имал проблеми със закона
Видяно: 1003   Мнения:0

Дон Леополдо де Луис, поетът между два ангела
Видяно: 801   Мнения:0

Анхел Мария де Лера
Видяно: 817   Мнения:0

Сватбата на испанския престолонаследник - едно жизнерадостно ново начало
Видяно: 1854   Мнения:0

Летисия - журналистката, която един ден ще стане кралица на Испания
Видяно: 1895   Мнения:0

Принц Фелипе - най-желаният ерген в Европа
Видяно: 1387   Мнения:0

Жозеп Борел - новият председател на Европарламента
Видяно: 706   Мнения:0

Отиде си Антонио Гадес - кралят на фламенкото
Видяно: 1479   Мнения:0

Калина става нестинарка
Видяно: 870   Мнения:0

Китин и Калина възродиха празник в пустинята
Видяно: 1674   Мнения:0

Крал Хуан Карлос на лов за мечки в Румъния
Видяно: 937   Мнения:0

Бракът на Симеон с Маргарита разбунил духовете в Мадрид
Видяно: 2013   Мнения:0

Децата на Симеон сред 2-ма крале в Мароко
Видяно: 1045   Мнения:0

Дани Алкайде - испанският Стоичков
Видяно: 779   Мнения:0

Конституциони вълнения заради бременна принцеса
Видяно: 789   Мнения:0

Антонио Бандерас в София: Няма да изиграя само онази роля, която не ми предложат
Видяно: 0   Мнения:0

Карлос Саура, испански кинорежисьор: Важното е не коя роля ще ти се падне в живота, а как ще я изиграеш
Видяно: 0   Мнения:0

Как испанският премиер изневери на прякора си “Бамби“
Видяно: 669   Мнения:0

Кралски вълнения
Видяно: 203   Мнения:0

Сестри за милиони
Видяно: 365   Мнения:0

Сапатеро – човекът, който държи на думата си
Видяно: 217   Мнения:0

Амазонките на Сапатеро
Видяно: 208   Мнения:0

Педро Крус Виялон, генерален адвокат на Съда на ЕС
Видяно: 194   Мнения:0

Хабанерата на Тринидад
Видяно: 208   Мнения:0

Неукротимата маха
Видяно: 247   Мнения:0

Испански шах
Видяно: 209   Мнения:0

Балтасар Гарсон срещу Франсиско Франко
Видяно: 210   Мнения:0

Балтасар Гарсон осъден в Мадрид
Видяно: 233   Мнения:0

Слонският гаф на краля
Видяно: 211   Мнения:0

Галисийският касиер
Видяно: 224   Мнения:0

Добре дошъл, мистър ЕвроВегас!
Видяно: 234   Мнения:0

За едни криза, за други миза
Видяно: 170   Мнения:0

Артур Мас, премиер на Каталуня - отцепникът
Видяно: 98   Мнения:0

Катарската връзка на Иняки Урдангарин
Видяно: 145   Мнения:0

Отиде си Пако де Лусия - фламенкото осиротия
Видяно: 0   Мнения:0

Хавиер Бардем скара Мароко и Франция
Видяно: 0   Мнения:0

Отиде си Адолфо Суарес, Рицарят на демокрацията
Видяно: 0   Мнения:0

Новият преход на краля
Видяно: 0   Мнения:0

Педро Санчес е новият лидер на испанските социалисти
Видяно: 0   Мнения:0

Интервю с Колумб
Видяно: 0   Мнения:0

Отиде си най-титулованата аристократка в света
Видяно: 0   Мнения:0

Култура
Награди "Принцът на Астурия 2003"
Видяно: 976   Мнения:0

Испанският абстракционист Жорди Тейшидор представя в София изложба от музика, поезия, ред и геометрия
Видяно: 851   Мнения:0

Оскар Тускетс Бланка в неговия лабиринт
Видяно: 919   Мнения:0

В Барселона поставят операта "Да бъдеш Бог"
Видяно: 876   Мнения:0

Студенти представят България на "Барселона 2004"
Видяно: 678   Мнения:0

Нов президент на агенция ЕФЕ
Видяно: 884   Мнения:0

Изложба на Хоан Миро в София
Видяно: 1069   Мнения:0

Джон Малкович дебютира като постановчик в Барселона
Видяно: 700   Мнения:0

Изложба за Рафаел Алберти в Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий"
Видяно: 2467   Мнения:0

Виола и пиано на финала на испанската културна програма
Видяно: 713   Мнения:0

В ИСПАНИЯ Е ВРЕМЕ ЗА ДЖАЗ
Видяно: 747   Мнения:0

Испанският посланик откри концерт на световноизвестен китарист в зала "България"
Видяно: 1972   Мнения:0

Юбилейна седмица на испанското и ибероамериканското кино в София
Видяно: 0   Мнения:0

Хавиер Марискал: Дизайнът е общуване
Видяно: 0   Мнения:0

Айтор де Мендисабал с изложба в София
Видяно: 0   Мнения:0

Испански авангардист събра елита на “Шипка” 6
Видяно: 667   Мнения:0

Графики и офорти на Миро в НДК
Видяно: 699   Мнения:0

Мануел Идалго представи новата си книга
Видяно: 620   Мнения:0

Испански сарсуели в зала “България”
Видяно: 713   Мнения:0

Дон Кихот 400 години по-късно
Видяно: 697   Мнения:0

Седмица на иберамериканското кино
Видяно: 695   Мнения:0

Цигуларката-виртуоз Летисия Морено в София
Видяно: 1050   Мнения:0

Публикуваха неиздавани поеми на Хуан Рамон Хименес
Видяно: 985   Мнения:0

С ТАЛАНТ СРЕЩУ МРАКА
Видяно: 197   Мнения:0

Изложба на Пикасо в София
Видяно: 233   Мнения:0

Испанска изложба “dissenyes o diseñas?”(“ДИЗАЙН/ДИЗАЙН?”)в Съюза на българските художници
Видяно: 223   Мнения:0

Три цвята: червено
Видяно: 270   Мнения:0

“Капричос” на Гоя в София
Видяно: 209   Мнения:0

КРАЛЯТ НА АКОРДЕОНА ПРИСТИГА ЗА КОНЦЕРТ У НАС
Видяно: 240   Мнения:0

ВИЗИ ЗА СВОБОДА. ИСПАНСКИТЕ ДИПЛОМАТИ И ХОЛОКОСТЪТ
Видяно: 244   Мнения:0

СПОДЕЛЕНИ ПЪТИЩА. 10 испански фотографи
Видяно: 213   Мнения:0

Пътят на Сантяго. Първият европейски културен маршрут
Видяно: 208   Мнения:0

ПЕТ ГОДИНИ ИНСТИТУТ "СЕРВАНТЕС"-СОФИЯ
Видяно: 227   Мнения:0

Луис Гарсия Монтеро: Когато много бързаш, започваш да мислиш с краката
Видяно: 256   Мнения:0

ПОРЕДНА СЕДМИЦА НА ИСПАНСКОТО И ИБЕРОАМЕРИКАНСКОТО КИНО В ЗАЛА "ЛЮМИЕР", 9 – 15 МАЙ 2011 Г.
Видяно: 208   Мнения:0

Фотоизложба на Луис Рамон Марин
Видяно: 218   Мнения:0

Ладино дива ще омайва София
Видяно: 283   Мнения:0

ОГНЕНО ФЛАМЕНКО С РОХАС, РОДРИГЕС И NUEVO BALLET ESPANOL
Видяно: 209   Мнения:0

Бернардо Ачага, баски писател: Проблемът не е в идентичността, а в бедността
Видяно: 0   Мнения:0

Контакти с България
Испанският посланик се изявява като PR-агент на България
Видяно: 1619   Мнения:0

Испанският крал иде пак 10 години по-късно
Видяно: 934   Мнения:0

Георги Първанов участва в траурната церемония за жертвите от 11 март в Мадрид
Видяно: 653   Мнения:0

Консултации между българското и испанското МВнР
Видяно: 658   Мнения:0

Испанският абстракционист Жорди Тейшидор представя в София изложба от музика, поезия, ред и геометрия
Видяно: 851   Мнения:0

Испания и България - приоритетна програма за културни прояви
Видяно: 953   Мнения:0

ИСПАНСКИ ЖУРНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ
Видяно: 1044   Мнения:0

"Рока" представи новата си дизайнерска линия "Дама Сенсо"
Видяно: 803   Мнения:0

Юбилеен випуск на Испанската гимназия
Видяно: 3224   Мнения:0

Шумен превзе Мадрид
Видяно: 1765   Мнения:0

Зоя Пенкова, оцеляла при атентатите в Мадрид: Помня лицeто на смъртта
Видяно: 918   Мнения:0

Станишев на гости на Сапатеро
Видяно: 693   Мнения:0

ИСПАНСКИ ТАНЦИ ВЪВ ВАРНА
Видяно: 1151   Мнения:0

Срокове за изпитите DELE
Видяно: 1284   Мнения:0

Адела Клементе де Педрет, почетен консул на България в Барселона:Научете се да се продавате
Видяно: 2493   Мнения:2

Испанската преса за предстоящата визита на Симеон Сакскобургготски в Мадрид
Видяно: 710   Мнения:0

Българският премиер Симеон Сакскобургготски подари на испанския крал Хуан Карлос Първи малко куче, порода българска овчарка
Видяно: 986   Мнения:0

Визита на Симеон Сакскобургготски в Мадрид
Видяно: 672   Мнения:0

Симеон рекламира България като "Елдорадо" на Нова Европа
Видяно: 668   Мнения:0

България е в плановете на испанските инвеститори, според Лидия Шулева и Павел Езекиев
Видяно: 925   Мнения:0

Симеон: Ключът за Ирак е в Палестина
Видяно: 660   Мнения:0

Сапатеро: България и Испания са в стратегически съюз
Видяно: 669   Мнения:0

Българите в Мадрид: дойдох, видях, усвоих
Видяно: 2460   Мнения:1

Неосиновените синове на Мадрид
Видяно: 807   Мнения:0

Хосе Анхел Лопес Хорин: В един лагер сме за Ирак, но преследваме целта по различен начин
Видяно: 786   Мнения:0

Музикална фиеста за празника на Испания
Видяно: 2135   Мнения:0

Слушаме испански сарсуели в зала "България"
Видяно: 766   Мнения:0

Сеговия – българската следа
Видяно: 1521   Мнения:0

БЪЛГАРИЯ И ИСПАНИЯ ИМАТ ОБЩИ ПРОБЛЕМИ
Видяно: 1129   Мнения:0

Президентът Георги Първанов награди испанския посланик Хосе Анхел Лопес Хорин с орден "Мадарски конник" - първа степен
Видяно: 690   Мнения:0

Мигел Анхел Моратинос, Министър на външните работи на Испания: Без да вдига шум, Испания ви помага за делото в Либия
Видяно: 658   Мнения:0

Фернандо Ариас Гонсалес, испански посланик у нас: АКО СХВАЩАТЕ БУКВАЛНО СИМЕОН, НЕ ГО РАЗБИРАТЕ
Видяно: 1327   Мнения:0

Фернандо Ариас: НАДЯВАМ СЕ УСПОРЕДНО С ИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА ДА ПРОДЪЛЖИТЕ И ПОДГОТОВКАТА ЗА ЧЛЕНСТВО В ЕС
Видяно: 649   Мнения:0

Посланикът на Испания връчи акредитивните си писма
Видяно: 670   Мнения:0

Първанов подкрепя за инициативата на Сапатеро за "Съюз на цивилизациите"
Видяно: 612   Мнения:0

Испанският посланик очаква децата си за празниците
Видяно: 1062   Мнения:0

Испанската Гражданска гвардия иззе 137 кг кокаин близо до мястото, където бяха задържани български трафиканти на дрога
Видяно: 1752   Мнения:0

МВР на Испания благодари за тясното и ползотворно сътрудничество с българската полиция
Видяно: 725   Мнения:0

Фернандо Ариас Посланик на Кралство Испания: Вие си знаете, че имате испанско лоби за ЕС
Видяно: 688   Мнения:0

Българските служби са в постоянна връзка с испанските си колеги за разбитата престъпна мрежа, заяви ген. Борисов
Видяно: 724   Мнения:0

“Рока” с 5 млн. артикула за баня
Видяно: 728   Мнения:0

Фернандо Ариас, посланик на Кралство Испания: Няма катастрофа за ЕС, не се вторачвайте в дати, на прав път сте
Видяно: 697   Мнения:0

Най-големият завод на “Рока Груп” на Балканите е в Каспичан
Видяно: 1088   Мнения:1

Антонио Бандерас в София:Няма да изиграя само онази роля, която не ми предложат
Видяно: 0   Мнения:0

Карлос Саура, испански кинорежисьор: Важното е не коя роля ще ти се падне в живота, а как ще я изиграеш
Видяно: 0   Мнения:0

Хавиер Марискал: Дизайнът е общуване
Видяно: 0   Мнения:0

Мануел Муньос Идалго, испански поет и драматург: Боли ме, че България е тъй разединена
Видяно: 0   Мнения:0

Испански ордени за две българки
Видяно: 0   Мнения:0

Айтор де Мендисабал с изложба в София
Видяно: 0   Мнения:0

Пепел от стих - изложба на Фернандо Ервас и Нина Николова в Експо Баня Център
Видяно: 0   Мнения:0

Игнасио Рамоне, директор на “Монд дипломатик”: Влезте в Европа на народите
Видяно: 1936   Мнения:0

Старото посолство на САЩ стана институт “Сервантес“
Видяно: 724   Мнения:0

Двуезична книга сравнява българи и испанци
Видяно: 879   Мнения:0

Нови пътища стимулират туризма в Родопите с испанска помощ
Видяно: 760   Мнения:0

Българите в Испания - от моряка Алонсо де Охеда, през Гражданската война, та до днешните имигранти
Видяно: 1176   Мнения:0

Бойко Борисов зарадва испански инвеститор
Видяно: 626   Мнения:0

ФАКТИЧЕСКИ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
Видяно: 747   Мнения:0

Испания хвана бос на родната автомафия
Видяно: 876   Мнения:0

Мадрид разби наша наркобанда
Видяно: 692   Мнения:0

Наш мафиот в Испания бере душа с 3 куршума в главата
Видяно: 1307   Мнения:0

Испания закопча шестима наши трафиканти на хероин
Видяно: 680   Мнения:0

Посланик хвали свободата на словото у нас
Видяно: 661   Мнения:0

БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ ПО СТЪПКИТЕ НА ИСПАНИЯ
Видяно: 604   Мнения:0

Рока България АД получи наградата за перфектна фирма сред големите предприятия с чуждестранно участие
Видяно: 802   Мнения:0

Рока придобива 50 процента от Козмик Груп
Видяно: 561   Мнения:0

Рока България АД е една от първите компании, отличени с Business Superbrands награда в България
Видяно: 581   Мнения:0

Рока затвърди лидерската си позиция на Индийския пазар на продукти за баня
Видяно: 555   Мнения:0

НОВОСТИ РОКА БЪЛГАРИЯ 2008
Видяно: 921   Мнения:0

Poка придоби тайванска високотехнологична компания
Видяно: 24   Мнения:0

Серхио Кастро е новият Изпълнителен директор на Рока България АД
Видяно: 576   Мнения:0

Звезда на фламенкото в НДК
Видяно: 602   Мнения:0

Негово Превъзходителство ХОРХЕ ФУЕНТЕС МОНСОНИС-ВИЛАЙОНГА, посланик на Кралство Испания: БУКВИТЕ ВИ МЕ ЗАТРУДНЯВАТ, НО АЗБУКАТА ВИ Е КРАСИВА
Видяно: 417   Мнения:0

Испания ще ни помага за еврофондовете
Видяно: 222   Мнения:0

Безплатна порция алтернативно кино от Испания и Латинска Америка в “Люмиер”
Видяно: 232   Мнения:0

Сертификат за Фери Груп
Видяно: 192   Мнения:0

На гурбет в Испания
Видяно: 237   Мнения:0

Фери Груп представи проектите си в България
Видяно: 261   Мнения:0

Българско участие във форум на ОССЕ в Кордоба
Видяно: 190   Мнения:0

Поезията на Живка е дъщеря на болката
Видяно: 235   Мнения:0

Изгубени в превода на еврофондовете
Видяно: 190   Мнения:0

България – пример за “Алианса на цивилизациите”
Видяно: 212   Мнения:0

Стипендии за испанските гимназии
Видяно: 218   Мнения:0

Мануел Фери, президент на “Фери Груп”: Туризмът и земеделието ще са чудесата на България
Видяно: 185   Мнения:0

Испанцине видяха Елдорадо в България
Видяно: 253   Мнения:0

Проектът “Етния Комуникасион” и България
Видяно: 191   Мнения:0

Късметът да си българин в Мадрид
Видяно: 242   Мнения:0

Вечер на съвременната българска поезия в Мадрид
Видяно: 226   Мнения:0

Българска авторка взе литературна награда в Мадрид
Видяно: 198   Мнения:0

Изпълнителният директор на “Рока България” АД Серхио Кастро: Докосвам се до хубостта и при всяко свое влизане в изложбената зала на “Рока” в София
Видяно: 184   Мнения:0

Смях без граница
Видяно: 185   Мнения:0

Автономното правителство на Мадрид финансира създаването на младежки социално-образователен център в Търговище
Видяно: 209   Мнения:0

Хорхе Фуентес, посланик на Испания в България: Не губете повече нито едно евро!
Видяно: 236   Мнения:0

Аплаузи от испанското председателство на ЕС за “Октопод”
Видяно: 208   Мнения:0

Министър Николай Младенов удостоява испанския посланик Хорхе Фуентес със “Златна лаврова клонка”
Видяно: 202   Мнения:0

Седмица на испанското и ибероамериканското кино - за 17-и път в София (16 МАЙ 2010 г.)
Видяно: 205   Мнения:0

Испанска връзка
Видяно: 247   Мнения:0

Кръгла маса “Интегрирането на българските граждани в Испания”
Видяно: 194   Мнения:0

Българче поема към Перу и Испания с Рута Кетцал
Видяно: 450   Мнения:0

Българите в Испания нямат намерение да се връщат
Видяно: 206   Мнения:0

МИЕТ показва потенциала на България за културен и СПА туризъм на международното изложение FITUR в Мадрид
Видяно: 206   Мнения:0

Н. Пр. Рафаел Мендивил Пейдро: Ако Европа не е единна, ще потъне
Видяно: 220   Мнения:0

Испанският посланик издигнат на висш пост в Мадрид
Видяно: 205   Мнения:0

Българската Пасионария от Мадрид
Видяно: 232   Мнения:0

Българче поема из Колумбия и Испания
Видяно: 234   Мнения:0

Чалга ли е цветистият език?
Видяно: 230   Мнения:0

В обновената след ремонт Испанска гимназия „Мигел де Сервантес”: НА УРОК С ДОН КИХОТ
Видяно: 416   Мнения:0

Испанският посланик дон Хосе Луис Тапиа пред Klassa.bg: Целта на моя мандат е да доведа повече испански фирми в България
Видяно: 159   Мнения:0

Ще се намери ли медиатор, който да попречи на закриването на Института "Сервантес"?
Видяно: 191   Мнения:0

Н. Пр. Хосе Луис Тапиа, посланик на Испания: Който има повече, трябва и да дава повече
Видяно: 98   Мнения:0

Испанци идат за бизнес в България
Видяно: 90   Мнения:0

Испански паралели
Видяно: 88   Мнения:0

Кризата: българският и испанският ракурс
Видяно: 118   Мнения:0

Софийският пример на „Сервантес”
Видяно: 84   Мнения:0

Дипломира се двадесетият випуск на Испанската гимназия
Видяно: 62   Мнения:0

РОКА дава стипендии на студенти да учат испански
Видяно: 7   Мнения:0

Изпълнителният директор на Рока България АД, Серхио Кастро вече отговаря за мениджмънта на компанията Рока на Балканите
Видяно: 0   Мнения:0

Композицията We Are Water на Теодосий Спасов звуча в изпълнение на кавал, гайда и тъпан в Световния ден на водата
Видяно: 0   Мнения:0

Варненче тръгва с Рута Кетцал из Панама, Испания и Белгия
Видяно: 0   Мнения:0

Коледен концерт с класическа музика, организиран от Институт Сервантес и Рока България
Видяно: 0   Мнения:0

Испански реверанс към сефарадските евреи
Видяно: 0   Мнения:0

Дарение на Рока България за бежански центрове
Видяно: 0   Мнения:0

Пищен спектакъл в София на Националния балет на Испания
Видяно: 0   Мнения:0

Кралски отличия за двама испански бизнесмени у нас
Видяно: 0   Мнения:0

Рафаел Алварадо - седем десетилетия по моста на думите
Видяно: 0   Мнения:0

Испанска пролет в София
Видяно: 0   Мнения:0

Пикасо с изложба у нас
Видяно: 0   Мнения:0

Живка Балтаджиева, поетеса: Ще преобразим света, ако започнем от себе си
Видяно: 0   Мнения:0

Поетични срещи между Испания и България
Видяно: 0   Мнения:0

Мигел Саенс, член на Испанската кралска академия: Силата на думите може да преобърне света
Видяно: 0   Мнения:0

Испански министър лансира у нас „Марката Испания”
Видяно: 0   Мнения:0

Светът през „Лявото око” на 12 фотографки
Видяно: 0   Мнения:0

Как испанските социалисти опряха до Станишев
Видяно: 0   Мнения:0

Доайенът на българската испанистика
Видяно: 0   Мнения:0

ЗЛАТНО ПЕРО от СБЖ и ОБЕДИНИТЕЛ НА КУЛТУРИ от СИЖБ за Хавиер Валдивиелсо
Видяно: 0   Мнения:0

Испания и България: 110 години дипломатически отношения – една възможност да се замислим за бъдещето
Видяно: 0   Мнения:0

Забележителности
Барселона - най-космополитният град в Испания
Видяно: 2053   Мнения:0

Виното на Испания
Видяно: 5731   Мнения:0

Блясък и романтика по испански
Видяно: 996   Мнения:0

Испанските фиести - безкраен празник
Видяно: 946   Мнения:0

Гранада - Диадемата на ислямския свят в Испания
Видяно: 1014   Мнения:0

Мадрид - градът на мечката и ягодовото дърво
Видяно: 2980   Мнения:0

Саламанка - Исторически център на знанието
Видяно: 1375   Мнения:0

Севиля - вратата на Испания към Новия свят
Видяно: 865   Мнения:0

Толедо - градът на Ел Греко
Видяно: 1284   Мнения:0

Кулинарни традиции на Испания
Видяно: 7860   Мнения:4

Валенсия - очарованието на много векове в един град
Видяно: 4626   Мнения:0

Лас Файас - карнавал, заря и огън
Видяно: 2459   Мнения:0

Памплона - рога, копита и тръпка
Видяно: 1442   Мнения:0

Ще върне ли Дон Домат туристите в Испания?
Видяно: 686   Мнения:0

Барселона - една мечта, превърнала се в реалност
Видяно: 819   Мнения:0

Барселона на един дъх
Видяно: 766   Мнения:0

Световният младежки фестивал в Барселона изгражда нов свят
Видяно: 654   Мнения:0

С билет от “Аламбра” Колумб поел към Америка
Видяно: 1762   Мнения:0

Коледа и Нова година в Мадрид – 4 години по-късно
Видяно: 1148   Мнения:0

Авторски анализи
Изборите в Испания - махмурлук за войнолюбците
Видяно: 648   Мнения:0

Испания с ключова роля за Европа след изненадващата смяна в Мадрид
Видяно: 677   Мнения:0

Много шум за една магданозена скала
Видяно: 691   Мнения:0

Сапатеро станал политик заради дядо си
Видяно: 2137   Мнения:0

ИЗМАМНИЯТ СИМВОЛ НА ИСПАНИЯ
Видяно: 2706   Мнения:0

Испанците се прехласнаха по Летисия - принцесата на Астурия
Видяно: 1900   Мнения:0

Гибралтар - препъникамъкът между Лондон и Мадрид
Видяно: 691   Мнения:0

Ще сдобри ли Симеон Сапатеро с Буш?
Видяно: 644   Мнения:0

ИСПАНИЯ: ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО
Видяно: 1710   Мнения:0

У нас не виреят политици като Сапатеро
Видяно: 610   Мнения:0

Ужасът в Мадрид: Година по-късно
Видяно: 737   Мнения:0

Мадрид 11 март: Кой е виновният?
Видяно: 650   Мнения:0

“Бяла нощ” в Мадрид
Видяно: 760   Мнения:0

Щурм по суша от Мароко хвърли Европа в паника
Видяно: 684   Мнения:0

Българите в Испания - от моряка Алонсо де Охеда, през Гражданската война, та до днешните имигранти
Видяно: 2962   Мнения:0

Испания променя конституцията си заради бъдеща кралица
Видяно: 770   Мнения:0

Косовски синдром налегна Испания
Видяно: 713   Мнения:0

Да се пренесеш в миналото в Бехар
Видяно: 13993   Мнения:1

Проф. Мануел Торес: Съюзът на цивилизациите ще дойде с образованието
Видяно: 192   Мнения:0

ЕТА нокаутира Сапатеро
Видяно: 169   Мнения:0

Сапатеро се засилва за втори мандат
Видяно: 181   Мнения:0

Антъни Бийвър, историк: “Насилието се ражда от страха”
Видяно: 213   Мнения:0

Левица, демокрация и гласове
Видяно: 208   Мнения:0

Нова сцена
Видяно: 209   Мнения:0

Криза с дъх на ягоди
Видяно: 192   Мнения:0

Робин Худ пак е тук
Видяно: 189   Мнения:0

Диего Лопес Гаридо, държавен секретар на Испания за Европейския съюз: Това ще е най-важният Европейски парламент
Видяно: 167   Мнения:0

Мануел Ривас: Европа трябва да се роди отдолу
Видяно: 190   Мнения:0

Анхел Виняс: Не чакайте лява политика от дясна Европа
Видяно: 186   Мнения:0

Сърдитите млади хора от площадите
Видяно: 219   Мнения:0

Мистерия с бактерията убиец
Видяно: 193   Мнения:0

Защо „испанската революция” не стига до България
Видяно: 207   Мнения:0

Емилиано Гарсия-Пахе Санчес: Някогашният интернет е бил в Толедо
Видяно: 209   Мнения:0

Спасяването на Испания
Видяно: 205   Мнения:0

Мълчанието на Рахой
Видяно: 180   Мнения:0

Думи на Педро Олаля, отправени от Атина
Видяно: 179   Мнения:0

Рахой извади секирата
Видяно: 205   Мнения:0

Българската Пасионария от Мадрид
Видяно: 206   Мнения:0

Възмутените идат
Видяно: 218   Мнения:0

Възмутени и възмутителни : поглед от „Пуерта дел сол”
Видяно: 4092   Мнения:0

Пропукването на Испания
Видяно: 78   Мнения:0

Игра с огъня в Южна Европа
Видяно: 81   Мнения:0

Рахой в черната дупка на черната каса
Видяно: 81   Мнения:0

Хосе Игнасио Торебланка: Нужна е светла перспектива, за да се издържи кризата
Видяно: 9343   Мнения:0

Проф. Хавиер Самора от Университета „Комплутенсе“ в Мадрид: Капитализмът продължава да функционира като казино
Видяно: 0   Мнения:0

Нови лица и ветрове в Испания
Видяно: 0   Мнения:0

Сатурновата дупка на Испания
Видяно: 0   Мнения:0

Рахой в троен обръч
Видяно: 0   Мнения:0

Podemos – генезис и перспективи
Видяно: 0   Мнения:0

Да, те могат. На ред е Испания
Видяно: 0   Мнения:0

„Подемос” изведе народа на улицата
Видяно: 0   Мнения:0

Как „Подемос” събра Дон Кихот и Санчо Панса
Видяно: 0   Мнения:0

„Подемос” е първа сила в Испания, сочи сондаж
Видяно: 0   Мнения:0

По следите на „Подемос” в Мадрид
Видяно: 0   Мнения:0

Цунамито "Подемос"
Видяно: 0   Мнения:0

Андалуското огледало
Видяно: 0   Мнения:0

Часът на „Подемос” и „Сюдаданос”
Видяно: 0   Мнения:0

Испанският обрат
Видяно: 0   Мнения:0

Сбогом на достойнството
Видяно: 0   Мнения:0

Испания и България: 110 години дипломатически отношения – една възможност да се замислим за бъдещето
Видяно: 0   Мнения:0

ИСПАНОЖУРНАЛИСТИ
Кои сме ние?

ИЗЯВИ НА СДРУЖЕНИЕТО И НЕГОВИ ЧЛЕНОВЕ

ДЕКЛАРАЦИЯ

Йон Хуаристи на гости на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

Институтът "Сервантес" се засилва към България

Йон Хуаристи, директор на института “Сервантес”: 400 милиона говорят езика на Сервантес

СДРУЖЕНИЕ НА ИСПАНОГОВОРЯЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ(списък на членовете)

ПРЕДСТАВЯНЕ НА САЙТА www.hispanoperiodistas.com

Среща с главната редакторка на кубинското списание "Мухерес" Исабел Мойа

Исабел МОЙА, главен редактор на хаванското женско сп. "Мухерес", пред "Труд": На Куба й е нужен нов мъж

Държавният секретар на Испания по европейските въпроси гостува на СИЖБ

Алберто Наваро: Няма да се караме заради Ирак

Кръгла маса “Испания и испаноезичният свят в България” – 26.11.2004

Погледът на Мелчор Фернандес: България, видяна от Испания

Среща на СИЖБ с Мелчор Фернандес

Писма до СИЖБ по повод Кръглата маса "Испания и испаноезичният свят в България"

Посланиците на Испания, Куба, Бразилия на коледна латинофиеста с журналисти

Кръгла маса "Медиите в демократичното общество", 03.10.2006 - под патронажа на Посолството на Испания в България

Кръгла маса "Чилийският 11 септември" за 100-годишнината ог рождението на президента Салвадор Алиенде и 35-годишнината от военния преврат в Чили, 11.09.2008 г., Софийски университет "Св. Кл. Охридски"

ХVІІІ конгрес на Световната асоциация на жените журналистки и писателки "Комуникациите и журналистиката в дигиталната ера", Сантяго де Чиле, 25-26 септември 2008 г.

Кръгла маса “Латинска Америка днес и България” - със съдействието на посолствата на Аржентина, Бразилия, Венесуела и Куба

ОТИДЕ СИ СВЕТЛАНА ПЛАШОКОВА, зам.-председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

ОТИДЕ СИ САМУЕЛ ФРАНСЕС, легендарно име в българската журналистика, член и съосновател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

Да си спомним за Светлана Плашокова и Самуел Франсес

С ЕЗИКА НА СЪРЦЕТО - колеги и посланици отдадоха почит на Светлана Плашокова и Самуел Франсес

СТАТУТ НА КОНКУРСА ЗА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ПУБЛИКАЦИИ НА СДРУЖЕНИЕТО НА ИСПАНОГОВОРЕЩИТЕЖУРНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ "СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ"

Конкурс за журналистически публикации на български или испански език „Светове и цветове” на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България”

Представяне на номинираните в журналистическия конкурс "Светове и цветове" в чест на 10-годишнината от основаването на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България – 16 декември 2013 г.

Десет години Сдружение на испаноговорещите журналисти в България, връчване на журналистическите награди „Светлана Плашокова”, „Самуел Франсес” и „Светове и цветове”

Втори конкурс за журналистически публикации на български или испански език „Светове и цветове” - 2014 на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

Връчване на наградите във второто издание на журналистическия конкурс „СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ” 2014 на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

ПОБЕДИТЕЛИ в журналистическия конкурс „Светове и цветове” 2014 на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

ТРЕТИ КОНКУРС "СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ" - 2015 за журналистически публикации на български или испански език на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в третия журналистически конкурс на СИЖБ "Светове и цветове" - 2015

СИЖБ обявява четвъртото издание на конкурса „Светове и цветове” - 2016

Солидарност с Барселона, отговорност пред хуманизма

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в Четвъртия журналистически конкурс на СИЖБ „Светове и цветове” - 2016

СИЖБ обявява номинациите в Петия конкурс „Светове и цветове” - 2017

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в Петия журналистически конкурс на СИЖБ „Светове и цветове” - 2017

СИЖБ обявява шестото издание на конкурса „Светове и цветове” - 2018

ЗЛАТНО ПЕРО от СБЖ и ОБЕДИНИТЕЛ НА КУЛТУРИ от СИЖБ за Хавиер Валдивиелсо

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в Шестия журналистически конкурс „Светове и цветове” - 2018

СИЖБ обявява седмото издание на конкурса „Светове и цветове” - 2019

ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА СИЖБ НА 4 ДЕКЕМВРИ 2019 ГОДИНА

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в Седмия журналистически конкурс "Светове и цветове" - 2019

СИЖБ обявява осмото издание на конкурса „Светове и цветове” – 2020

ОСМИ КОНКУРС „СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ” - 2020 г. Оповестяване на резултатите

СИЖБ обявява деветото издание на конкурса „Светове и цветове” – 2021

ДЕВЕТИ КОНКУРС "СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ" 2021 - оповестяване на резултатите
Партньори и спонсори31.1.2002 г.

Visitor: 4001398