"Рока България" АД предлага интегрирани решения за банята в разнообразни стилове и пазарни сегменти резултат на дългогодишните традиции и новаторския дух, постоянното техническо усъвършенстване и неотменния стремеж на компанията да се изпреварват най-новите тенденции и потребности. Това многообразие компанията постига посредством марките ROCA, FAYANS и LAUFEN, които предлага на българския пазар.
ROCA: всичко за банята
История
 Roca е създадена през 1917 год. от братята Рока и първоначално произвежда чугунени радиатори. От тогава добре свършената работа, волята да служиш на другите и желанието да си все по-добър, водят до разширяване на дейността на компанията в национален мащаб и извън пределите на страната.
Днес Групата Roca има годишни продажби възлизащи на 1 млрд. 600 млн. Евро, разполага с над 40 фабрики, разпръснати в 16 страни и присъства на пазарите в над 80. В Европа, Америка, Африка и Азия Roca е символ на качество и лукс създаващ модните тенденции в банското обзавеждане.
Санитарно обзавеждане
 Обзавеждането за бани съставлява основната търговска линия на Roca. Води началото си от 1925 год., когато благодарение на на придобития от Компанията опит в производството на чугунени радиатори, започва производството на лети чугунени вани.
По-късно, с производството на порцелан (1936 г.), на санитарни кранове (1953 г.) и постепенното включване към гамата й и на останалите елементи необходими за обзавеждането на бани като воден масаж, аксесоари за баня, паравани, мебели за баня, хидросауни, душ-колонки, и др. Roca се превръща в синоним на банята заради качеството и богатството на предлагането. Резултатът от този дълъг процес е че казвайки баня потребителят не само в Испания, а и във все повече страни по света има предвид Roca.
Широката гама се обоготява с навлизането на Компанията на глобалния пазар, процес започнал през 1975 г., който превръща Roca в един от най-големите производители на бани в света, високо ценен на всички пазари, на които присъства, заради марката си лидер в бранша.
Разгледайте каталога ни "Всичко за банята" за да видите мечтите си!
Проучвания и развойна дейност
 Всяка развойна дейност на Roca винаги се опира на творчеството.
Творчество в търсенето. Задълбочен анализ на обществото и изпреварване на новите тенденции и нужди. Разработването на нови продукти и интегрирани продуктови системи, и проправяне по този начин, на път към нови пазари.
Творчество в дизайна. Не само като отговор на естетическите и съвременни критерии за линии, цветове, мода, но и по-дълбоко мотивиране на дизайна пряко свързан с подобряване на качеството на живот.
Творчество в най-новите средства за дизайн (CAD/CAM). Роботизацията като средство за автоматизиране на производството и техническата база. Разработването на цялостна технология от изпитания и контрол на качеството. Творчеството като още една цел, прилагането на външен дизайн, като той е международно утвърден и целесъобразен.
Резултатът - повече и по-добри изделия. Изделията на Roca, чието качество в крайна сметка е основната им отличителна характеристика. Качество, което е било и продължава да бъде основна опорна точка на фирмата.
Нашите задължения
 
Спрямо потребителя и специалистите
Качество и дизайн на продукта: Roca притежава сертификати ISO 9000 в областта на производството и дизайна, което гарантира на потребителя и специалистите, че в нашата фирма стриктно се спазват стандартите и системно се проверява качеството.
Спрямо околната среда
Нашата политика спрямо околната среда отговаря на най-високите изисквания в тази област и основните й принципи са съхранението на естествените ресурси, по-специално икономията на вода, свеждането до минимум и целесъобразното третиране на отпадъчните материали и индустриалните емисии.
Спрямо обществото:
Отговорността на Рока се изразява в:
Вземането на дългосрочни решения, отчитайки интересите на нашите клиенти и потребители във всички страни, където присъстваме.
Рока не търси краткосрочни печалби, а дългосрочно развитие и рентабилност, които създават фондовете, необходими за финансиране на новите инвестиции на Групата.
Професионализъм на служителите на Компанията, които съблюдават необходимото етично поведение и непрекъснато се квалифицират.
Професионално подпомагане
 Стремежът към непрекъснато въвеждане на новости и неотменната цел да се предлага най-високо качество, асортимент и услуга, което и откроява Компанията, ще продължават да доминират над всички други бизнес алтернативи. По този начин Roca си постави задачата да подсигурява най-добрата предлагана в бранша подготовка на професионалисти. В Центровете за подготовка на Roca се предлагат специализирани курсове с цел, колкото е възможно повече да се подобри и актуализира тяхното знание, не само за продуктите на Компанията, но и за всички системи, технологии и нововъведения в тяхната специалност.
Roca приема като предизвикателство задачата да предоставя информация и да провежда технико-практическо обучение на специалисти, чиито общ интерес е инсталациите да са подходящите за случая, като използването и поддръжката им да стават при оптимални условия.
През подготвителните зали и цехове и на Центъра за подготовка на Rocа в България са преминали хиляди специалисти и общото мнение е, че присъствието на технико-практическите занятия е било извънредно полезно. Ценъра за подготовка Roca разполага с квалифицирани преподаватели и с необходимите средства да се научи всичко, което е свързано с проектирането, монтажа и поддръжката на водопроводните инсталации.
Чрез грижата си да обучава професионалисти Roca доброволно поема своята обществена отговорност да предлага нещо повече от просто добри продукти, спомагайки за комфорта и благополучието на хората в най-широкия възможен смисъл.
Услуги
 С цел да подсигури пълно удовлетворение на потребителите на своите продукти, Roca предлага цял пакет от услуги. Не само за разрешаване на дребни трудности при използването, поддръжката и ремонта след инсталиране, но и предназначени да улесняват правилния избор за всяка потребност или предпочитание. Небходимостта от мрежа за техническа асистенция е изключително голяма в областта, в която оперира Roca.
Голям брой квалифицирани специалисти, с техен собствен транспорт и инструменти обезпечават доставката на бърза и ефективна техническа помощ. В България това се осъществява от веригата под марка собственост на Roca "ТЕХНОСЕРВИЗ".
Компютърните каталози и електронните шаблони на продуктите позволяват професионалистите в сферата на архитектурата и строителството да проектират пространства интегрирайки в плановете разпределението на обзавеждането. В допълнение с използването на програмата DIBA, санитарното обзавеждане на Roca има ефективно компютърно средство за проектиране на цяла баня за всеки клиент съобразно личния му вкус.
Гледайки напред във времето, Roca не само посреща потребностите на пазара, но и също така мисли за услугите преди самите потребности да са възникнали.

Изложбени зали на ROCA - най-много на 100 км от всеки българин!

От десетилетия FAYANS е българската марка санитарен порцелан
История
 FAYANS е производител с почти 100-годишна история. Основан през 1919 г. като малък частен цех той изминава дълъг път, превръщяйки се в синоним на висококачествен санитарен фаянс за българския потребител. През последните четири десетилетия изделията на FAYANS присъстват в почти всеки български дом.
Марката постига качество и разумни цени благодарение на непрекъснатата адаптация към технологичните и културни промени. FAYANS влезе в 21-ви век като част от семейството на световния лидер ROCA - първи в Европа по производство на санитарен фаянс с търговско присъствие в 50 страни и повече от 16 000 служители.
През 1999 година ROCA придобива мажоритарния пакет от българското предприятия и провежда широкомащабна инвестиционна политика. Днес FAYANS е марка на ROCA BULGARIA с модерен завод в гр. Каспичан, задоволяващ изцяло нуждите на вътрешния пазар. Дългогодишният опит на ROCA в производството на всичко, необходимо за банята, е сериозен гарант за успеха на българската марка FAYANS.
Съвременен поглед
 Към традицията днес се добавят европейско качество, модерен дизайн, разнообразни модели, използване на нови технологии. FAYANS е българската традиция в съвременна Европа.

FAYANS - българската традиция в съвременна Европа!Животът се нуждае от LAUFEN
Компанията
 LAUFEN е част от групата Roca и е сред водещите производители на санитарен порцелан за баня. Благодарение на компетентността на специалистите си в областта на развитието, производството и маркетинга на обзавеждането за баня, LAUFEN е оказал явно влияние върху развитието на културата на банята.
В клона на LAUFEN за обзавеждане за баня, работят 3.500 служители, в повече от 28 страни в Източна и Западна Европа. Съществуват 6 отделни производствени фабрики, намиращи се в Швейцария, Австрия, България и Чехия, произвеждащи общо 4,5 млн. изделия порцелан с годишен оборот възлизащ на 160 млн. Евро, и най-важното с изградена клиентска база надхвърляща 800 клиента (дистрибутора).
Дизайнерски серии
 Дизайна на продуктите на LAUFEN са дело на международно признати дизайнери от цял свят.
Alessi - Просто затворете очите си и оставете въображението Ви да обрисува банята на Вашите мечти обединяваща Фантазия, Настроение, Емоция и Поетичност: имате пред себе си IL BAGNO ALESSI.
Il Bagno Alessi, емоцията, дизайн на Стефано Джованнони, от LAUFEN всичко останало.
The art of Living - За много хора банята е най-важното помещение в дома им. Те се отнасят към банята като към интегриран компонент на съвременната концепция за живот. И те се нуждаят от серия за баня, която отразява техния индивидуален начин на живот.
С Living LAUFEN представя серия за баня за четири различни начина на живот. В тези модули високото качество на керамиката и обзавеждането са изключителни. Каквато е и последователността, с която екипа на Phoenix Design успява да изрази завладяващото желание за благоденствие в банята.
mylife от Frog. Получаването на по-голямо удоволствие от чувството, което се изпитва в баните на LAUFEN естествено поражда желание за повече простор. Обикновената баня се превръща в скъпо съоръжение. mylife, с щедрите си размери, набляга на тази тенденция.
От една страна, опростен дизайн на порцелана и обзавеждането, и от друга страна, инновативни решения като системата за невидимо оттичане и автоматично затваряне на WC капака и седалката. Всичко това е mylife.
Мебелите заемат много малко пространство и са в сдържана и ненатрапчива цветова гама, която създава чувство за още по-голям простор. mylife е най-красивия пример, че природосъобразните и съвременните нужди могат да бъдат съчетани по перфектен начин.
LAUFEN се гордее, че предоставя на клиентите си най-доброто и се убеждава всеки ден, че спомага за тяхното благополучие и удоволствие, което могат да получат само от продуктите на LAUFEN.
LAUFEN - дизайн предназначен да се почувстват хубавите моменти в живота.